Η Ε.Φ.Α. Ξάνθης συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης πανσελήνου του ΥΠ.ΠΟ./ Ανοιχτός για το κοινό το βράδυ της Δευτέρας ο αρχαιολογικός χώρος Αβδήρων

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει και φέτος τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο, σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του Αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης , παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω του κορωνοϊού που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα στην Ξάνθη και ήταν απαγορευτικές για τον προγραμματισμό, και κυρίως την  οργάνωση εκδηλώσεων ανοιχτών για το ευρύ κοινό, δηλώνει παρούσα και στο φετινό εορτασμό.

Όπως ενημερώνει η αρχαιολόγος κ. Μαρία Χρυσάφη, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, ο αρχαιολογικός χώρος των Αβδήρων θα είναι ανοιχτός για το κοινό από τις 20:00 έως και τις 24:00.

Φέτος οι συνθήκες, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, δεν επέτρεψαν στην ΕΦΑ Ξάνθης να οργανώσει τις γνωστές Αυγουστιάτικες εκδηλώσεις στην αρχαία πόλη των Αβδήρων, επισημαίνει , όμως αποφασίσθηκε η συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΥΠ.ΠΟ. και το άνοιγμα  του χώρου σε όσους το επιθυμούν.

Οι αρχαιολόγοι δεν θα βρίσκονται φέτος κοντά μας , όμως οι φύλακες του αρχαιολογικού χώρου θα είναι εκεί και θα κατευθύνουν το κοινό, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως φυσικές  αποστάσεις στο 1,5 μ., ο χώρος προσφέρεται άλλωστε για αυτό,  και προαιρετικά χρήση προστατευτικής μάσκας, γαντιών, αντισηπτικού.

Ακούστε την κ. Μ.Χρυσάφη.

 

Τοπικά