10 και 17 Αυγούστου εθελοντικές αιμοδοσίες στο ΚΑΠΗ του Δήμου Ξάνθης από το σύλλογο ‘Η ΑΓΑΠΗ’. Γ.Παπαχρόνης: Έκκληση στους εθελοντές να προσέλθουν. Μεγάλες ελλείψεις

Δυο εθελοντικές αιμοδοσίες, τις Δευτέρες 10 και 17 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθούν από το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Ν.Ξάνθης ‘Η ΑΓΑΠΗ’ , στο κεντρικό ΚΑΠΗ του Δήμου Ξάνθης , στην πλατεία Μπαλτατζή.

Το ευτύχημα για την Ξάνθη είναι το γεγονός ότι ξεκινούν και πάλι οι εξωτερικές αιμοδοσίες δεδομένου ότι αφενός η προσέλευση των αιμοδοτών στο Κέντρο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ξάνθης κατά το προηγούμενο διάστημα ήταν εξαιρετικά μικρή, και αφετέρου γιατί από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και τώρα τα αποθέματα στο Νομό στέρεψαν κυριολεκτικά.

Υπάρχει τεράστια ανάγκη για την ομάδα αίματος  0 αρνητικό, επισήμανε ο πρόεδρος της ‘ΑΓΑΠΗΣ’ κ. Ιωάννης Παπαχρόνης καλώντας όσους συμπολίτες είναι υγιείς και έχουν αυτή την ομάδα αίματος να προσέλθουν στο Κέντρο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου ή στις εθελοντικές αιμοδοσίες του συλλόγου στο ΚΑΠΗ.

Γνωστοποίησε επίσης ότι μπορούν πλέον να αιμοδοτούν και οι εθελοντές από το Δήμο Τοπείρου, αφού η απαγόρευση λόγω του ιού του Δυτικού Νείλου έχει αρθεί.

Ενημέρωσε για την εξαιρετικά επιτυχημένη εξόρμηση του συλλόγου, σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους και τη Διεύθυνση Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου ‘Γ.Παπανικολάου’, σε οικισμούς του Δήμου Νέστου, όπου συγκεντρώθηκαν περισσότερες μονάδες από όσες αρχικά υπολογίστηκαν.

Τέλος, αναφέρθηκε στην απαγόρευση των επισκεπτηρίων στο Γηροκομείο, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού που ισχύουν για τα συγκεκριμένα ιδρύματα  σε όλη τη χώρα έως και τις 16 Αυγούστου. Προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τις όποιες πιθανότητες εμφάνισης του ιού ,το Γηροκομείο Ξάνθης , προληπτικά, αποφάσισε να μη λειτουργήσει και ο Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης για το 15Αύγουστο.

Ακούστε τον κ. Ι.Παπαχρόνη.

 

Τοπικά