Συνάντηση της Γ.Γ. του Δήμου Ξάνθης κ. Σ.Ψωμά με τον υφ. Εσωτερικών για θέματα του Δήμου/ Συζητήσεις και στο υπ. Οικονομικών για τη στήριξη των επαγγελματιών της περιοχής

 

Σειρά επαφών στην Αθήνα, στο υπουργείο Εσωτερικών και στο υπουργείο οικονομικών, είχε η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ξάνθης, κ. Σοφία Ψωμά, εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη.

Η κ. Ψωμά συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο στον οποίο μετέφερε τις προτάσεις του Δημάρχου Ξάνθης για παράταση των συμβάσεων στο Δήμο Ξάνθης που σχετίζονται με τις εποχικές προσλήψεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού,  καθώς και για προσλήψεις ατόμων με αναπηρία στο Δήμο Ξάνθης,  χωρίς να σταματήσει η χορήγηση της αναπηρικής τους σύνταξης.

Όπως τόνισε η κ. Ψωμά , μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, ο υφυπουργός Εσωτερικών άκουσε με προσοχή τις προτάσεις του Δημάρχου Ξάνθης και δεσμεύθηκε να τις μεταφέρει στον αρμόδιο υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννη Βρούτση, προκειμένου να τις επεξεργαστεί το υπουργείο του.

Συζητήθηκε διεξοδικά  η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης στο πρόγραμμα για την τοπική αυτοδιοίκηση «Α.Τρίτσης», για το οποίο ήδη προετοιμάζεται, με συνεχείς συσκέψεις των αντιδημάρχων, οι οποίοι είναι σε άμεση επαφή  με την τοπική κοινωνία, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Η κα.  Ψωμά, υπογράμμισε σε όλους τους τόνους ότι, ο Δήμος Ξάνθης είναι ανοικτός σε όλους τους πολίτες και η κατεύθυνση  που έχουν οι υπηρεσιακοί και πολιτικοί παράγοντες από τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη είναι η ενεργοποίηση όλων των πολιτών και η άμεση πρόσβαση στις δομές του Δήμου Ξάνθης για την έκφραση ιδεών και προτάσεων που με την κατάλληλη επεξεργασία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για το καλό όλης της περιοχής, ενθαρρύνοντας τους Ξανθιώτες προς την κατεύθυνση αυτή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «όλοι οι τρόποι πρόσβασης με τον Δήμο μας, είναι στην υπηρεσία των πολιτών όλο το εικοσιτετράωρο. Είναι κάτι που επιθυμούμε, που υποστηρίζουμε και επιδιώκουμε».

 

Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα, επεσήμανε η Γενική Γραμματέας του Δήμου, προσθέτοντας ότι ο κ. Λιβάνιος υποσχέθηκε σύντομα να επισκεφθεί την Ξάνθη.

Στο υπουργείο οικονομικών  η κ. Ψωμά συναντήθηκε με την κα Λένα Κοπάνου, σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου κ. Τριαντόπουλου, την οποία ενημέρωσε για την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος των ελεύθερων επαγγελματιών στην περιοχή μας, εξαιτίας της περιπέτειας που βίωσε η Ξάνθη με την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Το πρόβλημα του επαγγελματικού κόσμου της Ξάνθης, το παρακολουθούμε από κοντά, τα γενικά ζητήματα τα γνωρίζει το υπουργείο οικονομικών και εμείς δώσαμε παραμέτρους που αφορούν την τοπική μας αγορά,  επεσήμανε,  και υπάρχει διάθεση και πρόθεση στήριξης, κατέληξε.

Η Γ.Γ. του Δήμου Ξάνθης κα. Σοφία Ψωμά συμμετείχε παράλληλα στο Πανελλήνιο συνέδριο των Γενικών Γραμματέων  των Δήμων όλης της χώρας στον Υμηττό, όπου τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχαν τη δυνατότητα να αγγίξουν θέματα συντονισμού των υπηρεσιών των Δήμων και βέβαια να ενημερωθούν λεπτομερώς για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ακούστε τη Γ.Γ. του Δήμου Ξάνθης κ. Σοφία Ψωμά.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Οικονομικά
Πολιτικά
Πολιτιστικά
Τοπικά