Δήμαρχος Ξάνθης: 6.500 υφασμάτινες, πιστοποιημένες, μάσκες θα διανείμει στους μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ο Δήμος Ξάνθης/Ξεκίνησε ήδη τις διαδικασίες ο Δήμος, σήμερα ενεργοποιήθηκε και το ΥΠ.ΕΣ.

Με υφασμάτινες, πιστοποιημένες, μάσκες θα προμηθεύσει τους 6.500 μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης – νηπιαγωγεία, δημοτικά και μειονοτικά δημοτικά- ο Δήμος Ξάνθης, γνωστοποίησε μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού ραδιοφώνου ο Δήμαρχος κ. Μανώλης Τσέπελης.

Ήδη ο Δήμαρχος έδωσε εντολή στον αντιδήμαρχο οικονομικών να προχωρήσει σε έρευνα αγοράς προκειμένου μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου, που θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, ο Δήμος να είναι έτοιμος και να γίνει η διανομή στα σχολεία του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ξάνθης κινήθηκε ταχύτατα και ήδη ξεκίνησε τις διαδικασίες, ενώ μόλις σήμερα το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος έκανε γνωστό ότι με εντολή του πρωθυπουργού, το υπουργείο εσωτερικών θα διανείμει έκτακτο κονδύλι στους Δήμους της χώρας προκειμένου να αναλάβουν την προμήθεια και αγορά μασκών για μαθητές και  εκπαιδευτικούς.

Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα και στο Δήμο Ξάνθης να καλύψει τις ανάγκες και των μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών και των δύο βαθμίδων.

‘Για μας τα παιδιά, και πρωτίστως η προστασία της υγείας τους, είναι προτεραιότητα’ επισημαίνει ο Δήμαρχος, προσθέτοντας ότι είναι πολύ σημαντικό οι μάσκες να πληρούν τις προδιαγραφές που θέτουν οι ειδικοί και ακριβώς σε αυτό το κομμάτι εστιάζει την προσοχή ο Δήμος.

Έργα και παρεμβάσεις

Οι ανατροπές στον προγραμματισμό και του Δήμου Ξάνθης, όπως και όλης της τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας, που προκλήθηκαν εξαιτίας των απαιτούμενων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, δημιούργησαν καθυστερήσεις στην πορεία υλοποίησης έργων και παρεμβάσεων, σημείωσε ο Δήμαρχος :’ για ένα μεγάλο διάστημα μην ξεχνάτε ότι είμασταν αναγκασμένοι να λειτουργούμε το Δήμο και τις υπηρεσίες του με μειωμένο προσωπικό λόγω του κορωνοϊού και των μέτρων.

Παρόλα αυτά ξεκινάμε δυναμικά για να προλάβουμε το χρόνο που χάθηκε. Μέσα στο 2021 θα παραδοθούν, πιστοποιημένες, όλες οι παιδικές χαρές του Δήμου μας, ξεκινάμε τη κατασκευή τεσσάρων γηπέδων 5Χ5 σε Χρύσα, Κιμμέρια, Εύμοιρο και πάρκο Μεγάλου Αλεξάνδρου, την κατασκευή δύο ανοιχτών γυμναστηρίων στο πάρκο Μεγάλου Αλεξάνδρου και την Κυψέλη, ολοκληρώθηκε η α’ φάση του κολυμβητηρίου και συνεχίζουμε ενώ παράλληλα ξεκινάμε και την κατασκευή του δεύτερου ανοιχτού κολυμβητηρίου στην περιοχή των σφαγείων, ολοκληρώσαμε τις εργασίες στη δυτική είσοδο της πόλης, προχωρά το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης, όπου σύντομα ξεκινούν και οι ασφαλτοστρώσεις αφού ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες, εξασφαλίσαμε 1 εκ. 800.000 ευρώ για ασφαλτοστρώσεις σε όλο το Δήμο και συνεχίζουμε τον προγραμματισμό και την υλοποίηση έργων και βελτιωτικών παρεμβάσεων όπου απαιτούνται με τις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και συνεργαζόμενοι με ιδιώτες όπου κρίνεται απαραίτητο.

Πάντα ο βασικός στόχος μας είναι να σταθούμε δίπλα στους συνδημότες μας και με συνευθύνη, διοίκηση και υπάλληλοι, να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό’ καταλήγει ο Δήμαρχος, υπενθυμίζοντας και τις παρεμβάσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της περιόδου που η υγειονομική κρίση παρουσίαζε έξαρση στην περιοχή, μέσω υπηρεσιών και επιχειρήσεων του Δήμου , όπως η ΔΕΥΑΞ, για τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες.

Ακούστε το Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μ.Τσέπελη.

 

Σύνταξη  Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ  Χρήστος  Τζανίδης

Επιμέλεια  Βούλα Μαυρίδου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά