Εντυπωσιασμένοι από το φυσικό κάλλος της ορεινής Ξάνθης και την εξαιρετική οργάνωση της 4ης Διάσχισης Ορεινής Ξάνθης και Θρακικών Μετεώρων, οι ορειβάτες που συμμετέχουν

Στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, λίγο πριν ξεκινήσουν την ανάβαση στην κορυφή Μαύρη Πέτρα , εντόπισε τους εννέα ορειβάτες από όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση της 4ης Διάσχισης Ορεινής Ξάνθης και Θρακικών Μετεώρων , η ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, σήμερα Τετάρτη.

Παρά τις δυσκολίες στην τηλεφωνική επικοινωνία λόγω του υψόμετρου, καταφέραμε να ακούσουμε τις εντυπώσεις των ορειβατών και του προέδρου της Ορειβατικής Λέσχης Ξάνθης κ. Βασίλη Γεωργιάδη, οι οποίοι μέχρι στιγμής κάλυψαν 100χλμ πεζοπορίας στην ορεινή περιοχή και τους απομένουν πλέον τα τελευταία 60 χλμ.

Στο ασφαλές καταφύγιο του Λειβαδίτη τους βρήκε η χθεσινοβραδινή καταιγίδα, ενημέρωσε ο κ. Γεωργιάδης και νωρίς σήμερα το πρωί ξεκίνησαν για τη Μαύρη Πέτρα.

Ο ενθουσιασμός, οι εικόνες μοναδικής ομορφιάς της φύσης που συναντούν στις διαδρομές τους και οι διαπιστώσεις τους για την εξαιρετική οργάνωση της Διάσχισης και την φιλοξενία των διοργανωτών, μεταφέρθηκαν σήμερα προς τους συμπολίτες από τους συμμετέχοντες ορειβάτες, τον Αντώνη και τον Κώστα.

Ο Αντώνης από την Αθήνα, γνωρίζει την περιοχή αφού έχει επισκεφθεί στο παρελθόν την Σταυρούπολη. Τότε διέσχισε με καγιάκ το Νέστο. Τώρα όμως η εμπειρία είναι διαφορετική και το επισημαίνει καθώς ήδη οι ορειβάτες βρίσκονται στην Πέμπτη ημέρα των αναβάσεων. Μοναδικό φυσικό τοπίο με πυκνή βλάστηση, άλλοτε άγριο για διέλευση και άλλοτε φιλόξενο, σαν τους διοργανωτές της 4ης Διάσχισης.

Ο Κώστας από τη Θεσσαλονίκη με ρίζες από την Θράκη, ο οποίος διαμένει στην Βρετανία,   λάτρης της φύσης από παιδί και ορειβάτης από το 1985, απολαμβάνει τη φύση, αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό που δεν συναντάται σε κανένα άλλο πλανήτη του σύμπαντος και είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την έννοια της ζωής, μας λέει.

Και οι δυο συγχαίρουν τους διοργανωτές για την εξαιρετική οργάνωση της Διάσχισης και την εγκάρδια φιλοξενία.

Ο Βασίλης Γεωργιάδης ενημερώνει για το σύνολο των σταθμών της σημερινής διαδρομής, ευχαριστεί τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και μας προϊδεάζει για το αυριανό ραδιοφωνικό ραντεβού.

Ακούστε τον Β.Γεωργιάδη, τον Αντώνη και τον Κώστα.

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια : Βούλα Μαυρίδου

 

Αθλητικά
Πολιτιστικά
Τοπικά