4η Διάσχιση Ορεινής Ξάνθης και Θρακικών Μετεώρων: Ανάβαση στο Γυφτόκαστρο

Λίγο πριν ξεκινήσουν την ανάβαση στο Γυφτόκαστρο εντοπίστηκαν από την ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, οι ορειβάτες της 4ης Διάσχισης Ορεινής Ξάνθης και Θρακικών Μετεώρων.

Πέρασαν μια αξέχαστη βραδιά χθες συναντώντας τους υλοτόμους και συνομιλώντας μαζί τους καθώς κατασκήνωσαν δίπλα στους οικίσκους τους, ενημερώνει ο πρόεδρος της Ορειβατικής Λέσχης Ξάνθης κ. Βασίλης Γεωργιάδης.

Ο Κοσμάς και ο Νίκος από την Αθήνα και ο Θανάσης από τη Λάρισα, μετέφεραν σήμερα στην εκπομπή τις εντυπώσεις τους από την ορειβατική τους περιπέτεια στον ορεινό όγκο της Ροδόπης.

Έμπειρος ορειβάτης και λάτρης της πεζοπορίας στη φύση ο Κοσμάς, επισκέπτεται για πρώτη φορά την ορεινή Ξάνθη. Γοητευμένος , όπως και ο Νίκος που επίσης για πρώτη φορά πεζοπορεί στην ορεινή Ξάνθη , από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του φυσικού περιβάλλοντος που δεν απαντώνται συχνά σε άλλες περιοχές, όπως η πλούσια  χαμηλή βλάστηση σε συνδυασμό με καρποφόρα δέντρα και φυτά.

Μας μιλούν για τις αγριοφράουλες, τα σμέουρα και όλα τα καλούδια που τους ‘γλυκαίνουν’ τις διαδρομές τους.

Δεν παραλείπουν να συστήσουν και στις τοπικές αρμόδιες αρχές να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στη συντήρηση των αριστουργηματικών πέτρινων γεφυρών που συναντούν στο δρόμο τους.

Ανανεωμένοι, δηλώνουν, θα επιστρέψουν στη πρωτεύουσα και θα γνωστοποιήσουν αυτή την όμορφη εμπειρία τους και σε άλλους φίλους της φύσης, της  πεζοπορίας και της ορειβασίας.

Ο Θανάσης, έμπειρος ορειβάτης,  είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχει στην διοργάνωση και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι προσθέτει. Άρτια οργάνωση, όμορφες διαδρομές, εγκάρδια φιλοξενία.

Η ομάδα ‘έδεσε’ ακόμη και στους ρυθμούς των ορειβατών, πράγμα που είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε τέτοιες διοργανώσεις ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις διαδρομές.

Η ραδιοφωνική ανάβαση στην ορεινή Ξάνθη και τα Θρακικά Μετέωρα , δυστυχώς ολοκληρώθηκε σήμερα. Η επικοινωνία μας με την ομάδα θα είναι αδύνατη από αύριο λόγω της τοποθεσίας στην οποία θα βρίσκονται , μας ενημερώνει ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος όμως δεσμεύθηκε ότι μετά το πέρας της φετινής διοργάνωσης, θα είναι κοντά μας για έναν πρώτο απολογισμό.

Ακούστε τους Β.Γεωργιάδη, Κοσμά, Νίκο και Θανάση.

 

 

 

Σύνταξη  Κυριακή Οικονόμου

Μόνταζ  Θοδωρής  Σκοπιανός

Επιμέλεια  Βούλα Μαυρίδου

Αθλητικά
Τοπικά