Ερώτηση για το στεγαστικό του 8ου Γυμνασίου στη Βουλή από το ΚΚΕ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας και Θρησκευμάτων για  το στεγαστικό πρόβλημα του 8ου γυμνασίου Ξάνθης, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ , Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Αναφέρουν :

«Προκλητική είναι η διαιώνιση του στεγαστικού προβλήματος του 8ου γυμνασίου Ξάνθης στον οικισμό του Δροσερού, αποτέλεσμα της χρόνιας υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά. Μέχρι το 2011 λειτουργούσε ως απογευματινή βάρδια στις απαράδεκτες λυόμενες εγκαταστάσεις των 15ου και 20ου Δημοτικού, ενώ από το 2011 η λειτουργία του φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ. Η άμεση ανέγερση σύγχρονου σχολείου είναι βασικός όρος για τη λειτουργία του 8ου γυμνασίου με ουσιαστικούς παιδαγωγικούς όρους.

Ακόμα όμως και η εμβαλωματική λύση της λειτουργίας του 8ου γυμνασίου στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ δεν είναι απρόσκοπτη μιας και οι αίθουσες που του  διατίθενται είναι λιγότερες από τα τμήματα που λειτουργούν. Για φέτος το 8ο γυμνάσιο προβλέπεται να λειτουργήσει με 14 τμήματα κι ενώ έχει αιτηθεί την παραχώρηση των αντίστοιχων αιθουσών (οι οποίες δεν χρησιμοποιούνται από τον ΟΑΕΔ για άλλο σκοπό τις ώρες λειτουργίας του γυμνασίου), αυτές, αν και απομένουν ελάχιστες μέρες μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 14 Σεπτέμβρη, δεν έχουν παραχωρηθεί. Γίνεται αντιληπτό πως ιδιαίτερα σήμερα, σε συνθήκες πανδημίας, χρειάζεται άμεσα να επιλυθεί το ζήτημα.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, σε τι ενέργειες θα προβούν ώστε:

Άμεσα να παραχωρηθούν οι αίθουσες που αιτείται το 8ο γυμνάσιο Ξάνθης για να μπορεί να λειτουργήσει ομαλά από τις 14 Σεπτέμβρη.

Να προγραμματιστεί άμεσα η ανέγερση σύγχρονου διδακτηρίου που θα καλύψει τις παιδαγωγικές ανάγκες της λειτουργίας του 8ου γυμνασίου Ξάνθης».

 

Επιμέλεια  Βούλα  Μαυρίδου

Τοπικά