Μ.Φανουράκης: ξεκινά η δίχρονη προσχολική αγωγή στο Δήμο Ξάνθης/ Αξιοποιούνται όλες οι δυνατότητες για επάρκεια σχολικών καθαριστριών/Το Σάββατο η πρώτη παρτίδα μασκών

Ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με τη  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού και το υπουργείο Παιδείας , ξεκινούν εγκαίρως τη δίχρονη προσχολική αγωγή, καθώς με υπουργική διάταξη-και δεδομένης της καθυστέρησης αποστολής σε όλους τους Δήμους της χώρας των προκάτ αιθουσών από την εταιρεία που ανέλαβε την προμήθεια λόγω της πανδημίας- δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιηθούν κατάλληλοι χώροι για τη φιλοξενία των παιδιών, ενημερώνει ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης, κ. Μανώλης Φανουράκης.

Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος η εξαιρετική συνεργασία μεταξύ του Δήμου, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της προϊσταμένης κ. Στυλιανίδου, και του υπουργείου Παιδείας,  για την εξυπηρέτηση των πρώτων 220 παιδιών από το Δήμο Ξάνθης που θα φοιτήσουν στη δίχρονη προσχολική αγωγή, έφερε θετικά αποτελέσματα.

Έτσι δεν θα χαθεί πολύτιμος χρόνος μέχρι να αποσταλούν οι ειδικές κατασκευές και να τοποθετηθούν στις εδαφόπλακες που ήδη έχουν ετοιμάσει οι υπηρεσίες του Δήμου. Ο Αντιδήμαρχος εκτιμά ότι η παράδοση θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες , όμως μέχρι τότε τα Ξανθιωτάκια θα φιλοξενηθούν σε χώρους κατάλληλους που εντοπίστηκαν, ετοιμάστηκαν  και θα ανακοινωθούν από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.

Σχολικές καθαρίστριες –Μάσκες

Η φετινή σχολική χρονιά είναι εξαιρετικά ιδιαίτερη και απαιτεί τεράστιες προσπάθειες ώστε να δημιουργηθούν οι καλύτερες συνθήκες για τη λειτουργία των σχολείων, και των δύο βαθμίδων: Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επισημαίνει ο κ. Φανουράκης.

Οι διαδικασίες που κλήθηκαν να διεκπεραιώσουν μέσα σε ελάχιστο χρόνο οι υπηρεσίες του Δήμου για τις προσλήψεις σχολικών καθαριστριών/ων ήταν επίπονες, γνωστοποιεί, ευχαριστώντας και συγχαίροντας τους υπαλλήλους του Δήμου που επωμίστηκαν το ζήτημα:’ δεν τελειώσαμε με την ανάρτηση των πινάκων. Ακολούθησε διασταύρωση όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών που προσκομίστηκαν στην υπηρεσία. Ήταν μια επίπονη διαδικασία που έπρεπε να διεκπεραιωθεί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Χθες ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και από σήμερα όλες οι καθαρίστριες είναι στα σχολεία τους. Αξίζουν συγχαρητήρια στους υπαλλήλους που χειρίστηκαν το θέμα’.

Ο Αντιδήμαρχος υπογραμμίζει ότι οι αυξημένες απαιτήσεις της φετινής χρονιάς λόγω της πανδημίας σε ότι αφορά την καθαριότητα των σχολικών μονάδων, είναι η μόνιμη μέριμνα τόσο του Δήμου όσο και των διευθύνσεων των σχολείων με τις οποίες συνεργάζεται στενά για το θέμα ο Δήμος Ξάνθης:’ όλα τα σχολεία έχουν καθαρίστριες. Είναι όμως οι αυξημένες απαιτήσεις στην καθαριότητα που μας θέτουν σε εγρήγορση. Ευτυχώς με νέα Π.Ν.Π δίνεται η δυνατότητα να αυξηθεί το μειωμένο ωράριο σχολικών καθαριστριών , με επιβάρυνση των Δήμων, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες της φετινής σχολικής χρονιάς. Θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που δίνονται. Είναι υποχρέωση μας’, υπογραμμίζει και χαιρετίζει και τη σχετική πρόταση που κατέθεσε και η δημοτική παράταξη ‘Ξάνθη για όλους’.

Το Σάββατο αναμένεται να φτάσει στο Δήμο Ξάνθης η πρώτη παρτίδα μασκών που θα διανεμηθούν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς καθώς και τα παγουρίνο για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων:’ αναμένουμε την άφιξη της πρώτης παρτίδας, δηλαδή 14.500 μάσκες, και τα παγουρίνο για τα παιδιά των δημοτικών σχολείων,  το Σάββατο. Θα διανεμηθούν στα σχολεία με πρωτόκολλα παράδοσης -παραλαβής που θα υπογράφουν οι διευθυντές των σχολείων. Αναμένουμε άλλες 45.000 με 50.000 μάσκες ακόμη, δηλαδή ο αριθμός της πρώτης παρτίδας επί τρία, οι οποίες άμεσα , μόλις παραληφθούν από το Δήμο, με τον ίδιο τρόπο θα διανεμηθούν στα σχολεία’, καταλήγει.

Ακούστε τον Αντιδήμαρχο κ. Μ.Φανουράκη.

 

 

Σύνταξη  Κυριακή  Οικονόμου

Μοντάζ  Θοδωρης  Σκοπιάνος

Επιμέλεια  Βούλα  Μαυρίδου

Τοπικά