Νίκος Λυγερός : η ελληνογαλλική συμμαχία μετατρέπεται σε ελληνογαλλικό αμυντικό δόγμα

Στη φάση της δημιουργίας ελληνογαλλικού αμυντικού δόγματος περνά η ελληνογαλλική συμμαχία , επισημαίνει ο στρατηγικός αναλυτής κ. Νίκος Λυγερός, ο οποίος αναλύει πως οι επιτυχημένες στρατηγικές ενέργειες της Ελλάδας, τόσο στα ενεργειακά όσο και με τις οριοθετήσεις ΑΟΖ, κατέστησαν τη χώρα μας αξιόπιστο και αναβαθμισμένο σύμμαχο για τη Γαλλία, στο πεδίο της Μεσογείου αλλά και της Ε.Ε.

Το κείμενο που υπεγράφη χθες στο πλαίσιο της Διάσκεψης των  MED 7 , στην Κορσική, προδιαγράφει τη θέση και στάση των συμμετεχόντων ευρωπαϊκών χωρών στην αναμενόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε- συμπεριλαμβανομένης και της Μάλτας-  όπου θα συζητηθεί η προκλητικότητα της Τουρκίας  και η επιβολή κυρώσεων, εάν μέχρι τότε δεν σταματήσει να δημιουργεί εντάσεις παρενοχλώντας δυο χώρες-μέλη της Ε.Ε.

Εξηγεί τι σημαίνει για την Ελλάδα , και κυρίως τώρα που οριοθέτησε ΑΟΖ, η ενίσχυση του εξοπλισμού της με αεροσκάφη RAFALE και φρεγάτες Belh@ra, και πως αλλάζουν τα δεδομένα  μιας κοινής αγοραπωλησίας εξοπλισμών μέσω της δημιουργίας του αναμενόμενου ελληνογαλλικού αμυντικού δόγματος.

Ακούστε τον κ. Ν.Λυγερό.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Θεόδωρος Σκοπιανός

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Πολιτιστικά
Τοπικά