Διαγωνισμός ουλαμών αρμάτων στο Πετροχώρι της Ξάνθης. Ελληνικά και Αμερικανικά πληρώματα σε συνεργασία και σε "διαγωνιστική" διαδικασία

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται  διαγωνισμός ουλαμών αρμάτων (tank Challenge 2020) που διοργανώνει με ιδιαίτερη επιμέλεια και επιτυχία  το Δ’Σ.Σ. από 14 έως 18 Σεπτεμβρίου 2020 στο πεδίο βολής στο στρατόπεδο του Πετροχωρίου.

Φέτος η διοργάνωση περιλάμβανε εκτός από τα Ελληνικά πληρώματα και Αμερικανικά πληρώματα που βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή για ασκήσεις που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη της συνεργασίας και την απόκτηση εμπειριών με την επιχειρησιακή στόχευση συνεργασίας αρμάτων διαφορετικών τύπων και τεχνολογιών.

Τα πληρώματα των ουλαμών με ενθουσιασμό και πάθος έδειξαν να χαίρονται ιδιαίτερα την "ιδιαίτερη" σκυταλοδρομία.

Δείτε τους 

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 

-LEO2HEL της 23ης και της 25ης Ταξιαρχίας

-LEO2A4 της 21ης Ταξιαρχίας και της 12ης Μεραρχίας

-M1A2 ABRAMS

Η παρουσία του Στρατιωτικού Ακόλουθου των ΗΠΑ, Συνταγματάρχη  Reed Anderson, του Διοικητή  της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγου  Βασίλειου Παπαδόπουλος και του Διοικητή  του ΔΣΣ Αντιστράτηγου  Άγγελου Ιλαρίδη έδωσε τη σπουδαιότητα της εκδήλωσης που είχε ανάλυση επιχειρησιακών πρακτικών και ρεαλιστικής προσέγγισης στόχων πριν το διαγωνιστικό μέρος.

Όλα τα πληρώματα διακρίθηκαν για την άρτια οργάνωσή τους, τη βαθιά γνώση του αντικειμένου τους, την πειθαρχία και τον ενθουσιασμό τους στη λειτουργία άσκησης των καθηκόντων τους.

Οι άντρες και οι γυναίκες των πληρωμάτων έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα συνεργασίας και την υπέρβαση στο εγώ κάνοντας το "εμείς" πράξη, εργαζόμενοι ως δεμένες ομάδες που έχουν την ικανότητα να ξεπερνούν την οποιαδήποτε δυσκολία και αλληλοσυμπληρώνονται κατά την εξέλιξη των σεναρίων που πάντα έχουν μέσα τους τον παράγοντα του απροσδόκητου.

 

Πρώτη ομάδα η 211 ΕΜΑ από την Κομοτηνή

 

Δεύτερη ομάδα βγήκε ο αμερικάνικος ουλαμός

 

Τρίτη ομάδα βγήκε 25 ΕΜΑ από την Ξάνθη.

Ο Επιτελάρχης της  XX 

ΤΘΜ Συνταγματάρχης  Κοσμάς Κρίτσης ανέλαβε την ευθύνη της περιγραφής του διαγωνισμού, διακρινόμενος για τη λεπτομερή και με ακρίβεια περιγραφή καθώς και για την πολύτιμη θετική του ενέργεια που εξέπεμπε σε όλες τις κατευθύνσεις με την αεικίνητη λειτουργία του σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων.

 

 

Τα αγωνίσματα:

 

Διακομιδή τραυματία και επισκευή στο πεδίο της μάχης

Περισυλλογή άρματος κάτω από συνθήκες ΡΒΧΠ:

Αίτηση Πυρός:

Προσδιορισμός απόστασης:

Βολή πιστολίου:

Μηχανοδήγηση ακριβείας

Αναγνώριση Μέσων:

Επιθετικές Επιχειρήσεις:

Αμυντικές Επιχειρήσεις:

Ολυμπιακοί αγώνες αρματιστή

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά