Π.Στάντσιου: Το Λύκειον Ελληνίδων ξεκινά, με όλα τα μέτρα προστασίας, τη λειτουργία των τμημάτων του/Παρατείνεται μέχρι την Κυριακή η έκθεση ’όλες οι τέχνες για τον Καραγκιόζη’

 
Συνεχίζει και ολοκληρώνει τα μαθήματα του τμήματος Ιστορίας και Πολιτισμού της Θράκης,  με υπεύθυνο καθηγητή το φιλόλογο , συγγραφέα και ποιητή κ. Θανάση Μουσόπουλο, το Λύκειον Ελληνίδων Ξάνθης.
 
Όπως υπενθυμίζει, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, η πρόεδρος του Λυκείου κ. Πέπη Στάντσιου, τα μαθήματα στο συγκεκριμένο τμήμα διακόπηκαν λόγω της πανδημίας μέσα στο Μάρτιο, ακολούθησε μια αποχαιρετιστήρια συνάντηση τον Ιούνιο , με θέμα ‘Θράκη 1920- 2020, 100 χρόνια αγώνες και δημιουργία’ , και τώρα προετοιμάζεται η πρώτη συνάντηση για το νέο ακαδημαϊκό έτος, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Οκτωβρίου , στις 18:00 με 19:00.
 
Στην συνάντηση αυτή θα ολοκληρωθούν τα θέματα ιστορίας και πολιτισμού της Θράκης και θα δοθεί συνέχεια με τους αγώνες των Ελλήνων, ιδιαίτερα στην ενιαία Θράκη, αλλά και σε όλο τον ελλαδικό χώρο, με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.
 
Η κ. Στάντσιου ευχαρίστησε δημόσια τον κ. Μουσόπουλο για τη συνεργασία του με το Λύκειο , υπενθύμισε ότι η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι δωρεάν για τους σπουδαστές και διαβεβαίωσε ότι το Λύκειο, σε όλα του τα τμήματα, τηρεί σχολαστικά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από την πανδημία.
 
Ενημέρωσε επίσης ότι στις 24 Σεπτεμβρίου ξεκινά το πρώτο μάθημα στο τμήμα χορωδίας –πολυφωνικού τραγουδιού, με υπεύθυνη την κ. Στέλλα Γκρέγκοβιτς, η οποία από φέτος αναλαμβάνει και την παιδική χορωδία, το πρώτο μάθημα της οποίας θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.
Μέσα στον Οκτώβριο ξεκινά και το τμήμα κοπτικής –ραπτικής όπως και τα υπόλοιπα τμήματα του Λυκείου ενώ ήδη ξεκίνησαν τα τμήματα παραδοσιακού χορού.
 
Οι εγγραφές σε όλα τα τμήματα του Λυκείου συνεχίζονται. 
 
Τέλος, γνωστοποίησε ότι η έκθεση με τίτλο ‘ όλες οι τέχνες για τον Καραγκιόζη’ , η οποία εισέπραξε θετικά σχόλια από όσους την επισκέφθηκαν , θα παραταθεί μέχρι και την επομένη Κυριακή και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από τις 18:00 έως και τις 21:00, ώστε να εξυπηρετηθούν όσοι θέλουν να τη δουν από κοντά-σ.σ : λόγω των μέτρων για την πανδημία ο αριθμός των επισκεπτών κάθε φορά είναι ελεγχόμενος και πολύ συγκεκριμένος- αλλά και μαθητές δημοτικών σχολείων , οι οποίοι με μεγάλη προσοχή και με τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας, ξεναγούνται από την κ. Μιχαηλίδου στην έκθεση και στον κόσμο του Καραγκιόζη.
 
Ακούστε την κ. Π.Στάντσιου. 
 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά