ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης : Προσκλήσεις σε εκδηλώσεις

Μετά την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζουμε!

17-18 Οκτώβρη: Διήμερο αλληλεγγύης κατά του ρατσισμού και του φασισμού

 

Σάββατο 17/10

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Κλείστε τα στρατόπεδα- ανοίξτε τις πόλεις!

Εξόρμηση ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης Καβάλα πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου 2μμ (αναχώρηση από Ξάνθ η: 1μμ Εργατικό Κέντρο) 

Άλλες πόλεις:  Σχιστό 12μεσ, Ελευσίνα 1.30 μμ, Μαλακάσα 3μμ, Ελαιώνας 5μμ, Θεσσαλονίκη camp Διαβατών 5μμ Γιάννενα Κατσικάς 5μμ,

Βόλος Άλλη Μεριά 12μεσ,

Πάτρα πλατεία Γεωργίου 12 μεσ, Χανιά Αγορά 12 μες, Ηράκλειο Λιοντάρια 6μμ

 

Kυριακή 18/10

Πανηγυρική εκδήλωση-Συνέλευση δράσης

Μετά την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής, συνεχίζουμε!

Αθήνα Κινηματογράφος ΤΡΙΑΝΟΝ (Κοδριγκτώνος 21), 3μμ

Θα μιλήσουν:

Κώστας Παπαδάκης - Θανάσης Καμπαγιάννης - Δημήτρης Ζώτος - Kώστας Σκαρμέας, δικηγόροι Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της ΧΑ,

Γιώργος Πίττας, δημοσιογράφος Εργατική Αλληλεγγύη,

Μαρία Χαρχαρίδου, νοσηλεύτρια μέλος ΔΣ Σωματείου Γεννηματάς,

Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας,
< /div>

Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ

 

 

 

Για την Αθήνα:

ΚΛΕΙΣΤΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΑΝΟΝ: τηλ 6932828964 6946093043 2103232871,email antiracismfascism@yahoo.gr

Τιμή ενίσχυσης 5€

Λογαριασμός Εθνικής Τράπεζας

ΙΒΑΝ GR 7801101670000016747083265

 

............................................................. ........

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης είναι μια ιστορική νίκη του αντιφασιστικού κινήματος που σκορπίζει χαρά και ενθουσιασμό στην Ελλάδα και διεθνώς!

Η πανεργατική αντιφασιστική κινητοποίηση στις 7 Οκτώβρη στην Αθήνα και πολλές πόλεις, η τεράστια διαδήλωση που πλημμύρισε το Εφετείο ταρακούνησε την κυβέρνηση και το δικαστήριο. Έσμιξαν στο δρόμο εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές που δίνουν μάχες με τη κυβέρνηση της ΝΔ, με τους αντιφασίστες, με τον κόσμο που ανατριχιάζει με τους πνιγμούς στη Μεσόγειο και τη φρίκη στις Μόριες.

Αυτή τη νίκη την έφερε η επιμονή του αντιφασιστικού κινήματος τα τελευταία τριάντα χρόνια, με τη διαρκή παρέμβαση κατά των εγκληματικών ενεργειών της Χρυσής Αυγής, τη στήριξη των θυμάτων των ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων μέσα και έξω από τα δικαστήρια.

Ως ΚΕΕΡΦΑ παίξαμε ρόλο σ’ αυτό το προχώρημα, από την ίδρυσή μας το 2009 μέχρι σήμερα. Προειδοποιήσαμε έγκαιρα για την ανάγκη να συγκρουστούμε με τη φασιστική απειλή και να μην την υποτιμήσουμε ως υπαρκτό κίνδυνο για τις δημο κρατικές ελευθερίες. Δώσαμε τη μάχη στις γειτονιές του Πειραιά, της Νίκαιας, του Αγίου Παντελεήμονα και σε μια σειρά ακόμα περιοχές ενάντια στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής απαιτώντας να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήριά τους. Απαντήσαμε μαζί με τη Πακιστανική Κοινότητα στη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν με τη μαζική κινητοποίηση Αθήνα-πόλη αντιφασιστική στις 19 Γενάρη 2013. Μπήκαμε μπροστά για να μετατραπεί η έφοδος της Χρυσής Αυγής το Σεπτέμβρη του 2013 σε φιάσκο, με τη μεγάλη απεργιακή απάντηση μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα που ανάγκ ασε την κυβέρνηση να οδηγήσει στη φυλακή τη Χρυσή Αυγή και να ξεκινήσει η δίκη. Διεκδικήσαμε και κερδίσαμε να υπάρχει Πολιτική Αγωγή στη δίκη, όπως επίσης να μεταφερθεί από τον Κορυδαλλό στο Εφετείο και να υπάρξει επιτάχυνση της διαδικασίας, συνδέοντας τις μάχες μέσα και έξω από τα δικαστήρια.

Πάνω απ’ όλα, επιμείναμε ότι με την ενωτική κοινή δράση όλου του κινήματος και της Αριστεράς, με κορμό τη δύναμη της εργατικής τάξης και των συνδικάτων, μπορούμε να απομονώσουμε και να τσακίσουμε τους νεοναζί. Έτσι φτάσαμε να τους πετά΍ ουμε έξω από τη Βουλή, ανοίγοντας το δρόμο για τη σημερινή τους καταδίκη.

Πατώντας σ’ αυτήν τη δύναμη θα συνεχίσουμε! Για να τσακίσουμε οριστικά τη φασιστική απειλή, για να ξηλώσουμε την κυβέρνηση που με την πολιτική του ρατσισμού, του εθνικισμού και της καταστολής τους ανοίγει ξανά το δρόμο.

 

Οργανώνουμε άμεσα τη συνέχεια με το διήμερο ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό στις 17 και 18 Οκτώβρη.

Στις 17 Οκτώβρη συντονιζόμαστε με το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης στους μετανάστες «χωρ ίς χαρτιά» και τους πρόσφυγες που ξεδιπλώθηκε μετά την πυρκαγιά στη Μόρια και διεκδικεί να ανοίξουν τα σύνορα της Ευρώπης –φρούριο. Εκείνη την ημέρα θα γίνουν μεγάλες διαδηλώσεις στη Γαλλία και άλλες χώρες και η ΚΕΕΡΦΑ θα βρεθεί μαζί με αλληλέγγυους, συνδικαλιστές και αντιρατσιστές/τριες έξω από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για να απαιτήσουμε:

Κλείστε τα στρατόπεδα – ανοίξτε τις πόλεις!

Άσυλο – στέγη – χαρτιά για όλους!

 

Και την επόμενη μέρα, στις 18 Οκτώβρη, στο θέατρο Τριανόν στις 3 μμ, θα συζητήσουμε όλες και όλοι πώς συνεχίζουμε μετά την απόφαση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, για να τσακίσουμε τους φασίστες και όσους τους κάλυπταν.

Ελάτε να οργανώσουμε μαζί τις επόμενες μάχες!

Συσπειρωθείτε στην ΚΕΕΡΦA!

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά