Χαμογελαστά πρόσωπα, από το οξυγόνο και τη θέα....

Η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης  έδωσε την ευκαιρία, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020, της πεζοπορίας σε πολλούς Ξανθιώτες, ώστε να ευχαριστηθούν τις ομορφιές της φύσης, να αξιοποιήσουν τα οφέλη της άσκησης και να απολαύσουν την πιο όμορφη θέα της περιοχής.

Μικροί και μεγάλοι με χαμόγελο στα χείλη ξεκίνησαν να ανεβαίνουν προς το γνωστό σε όλους μας «Αυγό» ή κορυφή «Στ. Τσακίρης» με υψόμετρο 665μ από το επίπεδο της θάλασσας. 17 παιδιά και 42 μεγαλύτεροι…. Περπάτησαν με ζήλο, χαμογέλασαν με την ψυχή τους, διηγήθηκαν ιστορίες του βουνού και του λόγκου, αντίκρισαν σπίνους φλώρους, καρδερίνες, τσίχλες και κοτσύφια, φωτογράφησαν  αγριολούλουδα και μανιτάρια και τελικά έφτασαν στην κορυφή…..

Στην κορυφή…καφές, χυμοί, αυγόφετες και μέλι στα σακίδια έδωσαν γεύσεις και δύναμη με τις ματιές να ταξιδεύουν από την πόλη της Ξάνθης έως τη Μαρώνεια, από τη Θάσο έως τη Σαμοθράκη και την κορυφή του «Αγίου Όρους» τον Άθω.

Η  Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης  τα φρόντισε όλα….και ανάμεσα σε αυτά και την πολύτιμη βοήθεια των Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,  παράρτημα Ξάνθης που πάντα εγγυόνται την ασφάλεια και την ηρεμία της διαδρομής, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν με πρώτες βοήθειες οποιοδήποτε περιστατικό μπορεί να συμβεί…..

Πάντα ο ήλιος να χαμογελά και να φωτίζει τα πρόσωπα των ανθρώπων που γίνονται ένα με τη φύση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά