ΚΚΕ(μ-λ): Οι αγωνιστικές λαϊκές δυνάμεις αψήφησαν την απαγόρευση, τίμησαν το Πολυτεχνείο!

Παρά το κλίμα τρομοκρατίας που συντονισμένα καλλιεργήθηκε όλες τις προηγούμενες μέρες, με αποκορύφωμα την απόφαση πλήρους απαγόρευσης των συναθροίσεων για τις μέρες του Πολυτεχνείου...

Παρά την εμετική λασπολογία που έδινε και έπαιρνε στα καθεστωτικά ΜΜΕ, στην προσπάθειά τους να δυσφημίσουν την απότιση φόρου τιμής στον αγώνα του Πολυτεχνείου...

Παρά την ουσιαστική στήριξη της κυβερνητικής απόφασης να μην γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου, από τη στάση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, αλλά και από τη γραμμή του "συμβολικού" γιορτασμού που έδινε κι έπαιρνε τις προηγούμενες μέρες...

… Τα αγωνιστικά τμήματα λαού και νεολαίας σε όλη τη χώρα, έσπασαν το κλίμα φόβου και σιωπής, και όρθωσαν το ανάστημά τους ενάντια στους πάνοπλους μηχανισμούς καταστολής, τα ΜΑΤ, τις αύρες κ.λπ., που έζωσαν τις πόλεις της χώρας.

Σημαντική συμβολή στο σπάσιμο της απαγόρευσης είχε η αποφασιστική στάση των πρωτοβουλιών δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς σε όλη τη χώρα που δημόσια και αταλάντευτα καλούσαν στον αγωνιστικό γιορτασμό της 47ης επετείου.

Στη Ξάνθη η μαζική πορεία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φοιτητών μαζί με αριστερές οργανώσεις της πόλης μας, μεταξύ των οποίων και το ΚΚΕ(μ-λ), αλλά και η μαζική και δυναμική πορεία από το Αστυνομικό Τμήμα μέχρι το Πολυτεχνείο, μετά την απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων, κράτησαν και φέτος τη φλόγα της εξέγερσης ζωντανή.

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΣΠΑΣΕ! Η τρομοκρατία δεν πέρασε.

Οι νεολαίοι και εργαζόμενοι που πορεύτηκαν σήμερα στους δρόμους της πόλης μας αψηφώντας την απαγόρευση, τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο το Πολυτεχνείο, και έδωσαν ένα μήνυμα αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του συστήματος και της κυβέρνησης. Την πολιτική που είναι υπεύθυνη για τη διάλυση του συστήματος υγείας και τους εκατοντάδες θανάτους της πανδημίας, την πολιτική που οδηγεί στην ανεργία και την εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, την πολιτική που σηκώνει ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών από λαϊκές οικογένειες, την πολιτική που καταργεί στοιχειώδη δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής, βίας, προσαγωγών και συλλήψεων στο οποίο επιδόθηκαν οι δυνάμεις κρατικής καταστολής σε όλη τη χώρα. Καταγγέλλουμε την αναίτια βίαιη προσαγωγή δεκάδων αγωνιστών από το μπλοκ ΠΕΛΟΤ-Αυτόνομο Στέκι-Αυτόνομο Σχήμα Φοιτητών στη Ξάνθη και απαιτούμε την ακύρωση των παράνομων προστίμων.

Ό,τι και να κάνει το σύστημα της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, ό,τι και να κάνουν οι υπάλληλοί του, κυβερνητικοί και μη, το πνεύμα της εξέγερσης είναι ζωντανό. Και η απαγόρευση της 47ης επετείου θα βαραίνει για πάντα τους οσφυοκάμπτες πολιτικούς υπαλλήλους του κεφάλαιου και των αμερικανονατοϊκών φονιάδων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά