Ερώτηση στο Υπουργείο από το ΚΚΕ για λήψη άμεσων μέτρων προστασίας του Αστυνομικού Προσωπικού της χώρας.

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης  Παφίλης, όπου θέτουν το ζήτημα της προστασίας του Αστυνομικού Προσωπικού της χώρας από τον ιό καθώς είναι εκτεθιμένοι  καθημερινά κατά την υπηρεσία τους.

Η ερώτηση, με αριθμό πρωτοκόλλου 1924 και ημερομηνία 20 11 2020:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και καταγγελίες από αστυνομικούς, γίνεται γνωστό ότι η κατάσταση σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού, στα αστυνομικά τμήματα και τις υπηρεσίες, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

Πιο συγκεκριμένα οξυμμένη παρουσιάζεται η κατάσταση σε διάφορες περιοχές όπως της Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Φλώρινας, στη Μαγνησία καθώς και στην Αττική.

Πληθαίνουν τις τελευταίες μέρες ανακοινώσεις από Ενώσεις αστυνομικών από όλη τη χώρα, όπου επισημαίνουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις αστυνομικές υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων, με την καθυστέρηση των απολυμάνσεων, την έλλειψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, τις απαράδεκτες συνθήκες στα κρατητήρια, καθώς και σοβαρές ελλείψεις σε μέσα και υλικά για την προστασία του προσωπικού από την πανδημία.

Στις ανακοινώσεις τους επισημαίνουν την αναγκαιότητα της άμεσης πραγματοποίησης δωρεάν τεστ για όλους τους αστυνομικούς, καθότι είναι εκτεθειμένοι κατά την υπηρεσία τους, στον κορονοϊό.

- Advertisement -
 

Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες διότι στη διάρκεια του εορτασμού του Πολυτεχνείου, μετακίνησε αστυνομικές δυνάμεις από διάφορες περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα το συνωστισμό χιλιάδων αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

Επιπρόσθετα αυτές οι δυνάμεις καταστολής χρησιμοποιήθηκαν για να χτυπηθεί η συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, παρά το γεγονός ότι είχαν τηρηθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τους συγκεντρωμένους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση για την προστασία του αστυνομικού προσωπικού από την πανδημία;

Οι Βουλευτές

Νίκος Παπαναστάσης

Θανάσης  Παφίλης 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά