Η "προβολή" στη Βουλή, η διπλή γιορτή και το Δ΄ Σώμα Στρατού.

-Στέλεχος του Δ’ Σώματος Στρατού:

"Στην επιτέλεση  του καθήκοντος, εάν και εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, μαζί με την Ελληνική ψυχή  του Έλληνα μαχητή και την τρομακτική δύναμη πυρός των μέσων μας,   βασικός συμπαραστάτης θα είναι η Υπεραγία Θεοτόκος"

 

Τα «Εισόδια της Θεοτόκου και την «Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων» τίμησε η Βουλή των Ελλήνων, με βίντεο που προβλήθηκε στην πρόσοψη του κτιρίου.

Στη Βουλή προβλήθηκε μια εικαστική σύνθεση με στιγμές από την Ελληνική Ιστορία από το χθες στο σήμερα,  μέσα από μια  οπτική που συνδέει τις νέες τεχνολογίες με τις θύμισες του παρελθόντος.

Γεγονότα της ιστορίας μας, που αναδεικνύουν τη μεγάλη συνεισφορά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στην ελευθερία, στην ασφάλεια, στην κοινωνία, με τις δομές και τα προγράμματά τους, στις ανθρωπιστικές αξίες με τη σημαντική συμβολή τους και τώρα, στην πανδημία και στην αντιμετώπιση της κατάστασης με τις υγειονομικές δομές τους.

Δεν είναι τυχαίο που στην Ελλάδα τα «Εισόδια της Θεοτόκου» και η «Ημέρα των Ενόπλων  δυνάμεων» γιορτάζονται μαζί την 21η Νοεμβρίου.

 Οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας, θέτουν το έργο, την αποστολή και την επιτυχία τους, κάτω από τη σκέπη της Υπερμάχου Στρατηγού, της Παναγίας.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη Αρετή από την υπεράσπιση της Πατρίδος, των βωμών και των εστιών, όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, από κάθε ξένη επιβουλή. Αυτό πρέπει και σήμερα να είναι το καθήκον μας, ως Έλληνες. 

Στην επιτέλεση αυτού του καθήκοντος, εάν και εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, μαζί με την Ελληνική ψυχή  του Έλληνα μαχητή και την τρομακτική δύναμη πυρός των μέσων μας,   βασικός συμπαραστάτης θα είναι η Υπεραγία Θεοτόκος», σχολίασε στέλεχος του Δ’ Σώματος Στρατού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Οπτικοακουστικά