Με περίσσια ψυχική δύναμη και σθένος δίνεται η μάχη. Περισσότερα μέσα, εγκαταστάσεις και ανθρώπινο δυναμικό είναι απολύτως απαραίτητα. Επιπλέον 6 κλίνες ΜΕΘ-COVID.

Πλήρης  η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. 

Γιατροί, νοσηλευτές, υγειονομικό προσωπικό, στις επάλξεις με μεγάλα αποθέματα ψυχικής δύναμης  δίνουν τη μάχη ενάντια στην πανδημία του κορωνοιού, όμως χρειάζονται εγκαταστάσεις, μέσα και περισσότερο προσωπικό για να δουλεύουν ααποτελεσματικά και με ασφάλεια απέναντι στο σύστημα και τους ασθενείς.

Στο νοσοκομείο εξυπηρετούνται μόνο τα ελαφρά περιστατικά με covid–19, ενώ τα σοβαρά μεταφέρονται σε περιοχές όπου υπάρχει ακόμη διαθέσιμη Εντατική Μονάδα.

Την Πέμπτη  στο νοσοκομείο σημειώθηκαν οκτώ νέες εισαγωγές και  δόθηκαν  τέσσερα εξιτήρια.

Με αυτά τα δεδομένα και σύμφωνα με τις τελευτές πληροφορίες που δημοσιεύει η ΕΡΤ στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 97 ασθενείς, εκ των οποίων:

70 είναι στις κλινικές covid-19,

21 στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και

6 στην Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ).

Πριν ένα μήνα και προκειμένου να αναπτυχθούν 5 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID, τοποθετήθηκε γυψοσανίδα στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να διαχωριστεί  ένας ενιαίος χώρος για λόγους ασφαλείας.

Οι συγκεκριμένες κλίνες ΜΕΘ-COVID αναπτύχθηκαν και είναι πλήρως λειτουργικές, ενώ στο πλαίσιο ετοιμότητας και περαιτέρω σχεδιασμού για την ανάπτυξη επιπλέον 6 κλινών ΜΕΘ-COVID, δημιουργήθηκε ένα άνοιγμα επί της ήδη υπάρχουσας γυψοσανίδας, προκειμένου να επανενωθεί ο χώρος.

 
Όλες οι ενέργειες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, γίνονται με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια των νοσηλευόμενων ασθενών.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά