Έκκληση από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αγάπη» για αρνητικές ομάδες αίματος

Έκκληση προς τους εθελοντές με αρνητικές μονάδες αίματος απευθύνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης «Η Αγάπη».
Συγκεκριμένα, όσοι διαθέτουν Ομάδα Μηδέν Αρνητικό (0-), Άλφα Αρνητικό (Α-) και Βήτα Αρνητικό (Β-) ας προσέλθουν σήμερα, Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου έως τις 2 το μεσημέρι και αύριο, 2 Δεκεμβρίου, από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στην Διεύθυνση Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ξάνθης.
 
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Παπαχρόνης κάλεσε τους εθελοντές, με παρέμβαση του στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου,  «να αφήσουν το φόβο τους» και να πάνε στο Νοσοκομείο. «Φοράμε τη μάσκα μας και συμπληρώνουμε το πεδίο Β4,  και όχι το Β1, δηλαδή μετακίνηση για βοήθεια σε ανθρώπους που το έχουνε ανάγκη», τόνισε ο πρόεδρος.
 
Ο κ. Παπαχρόνης, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, για την ολοκλήρωση των εθελοντικών αιμοδοσιών από τον Σύλλογο, για τον μήνα Νοέμβριο, με την χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Ξάνθης, η οποία επέφερε 34 Μονάδες Αίματος. «Πλην όμως καμία, αρνητικής Ομάδας», εξήγησε ο πρόεδρος…
 
Στον προγραμματισμό του Δεκεμβρίου, ο κ. Παπαχρόνης, επισήμανε ότι αυτός γίνεται κλιμακωτά, «γιατί τα δεδομένα ανατρέπονται, εξαιτίας της κατάστασης».
Πάντως, εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του ΚΑΠΗ, ενώ την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην ίδια αίθουσα εθελοντική αιμοδοσία για τους εργαζόμενους, που θέλουν να δώσουν αίμα, αλλά δεν μπορούν τις καθημερινές. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί και μια απογευματινή εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με σύλλογο της Ξάνθης, τους ‘ΤΡΑΝΤΕΛΛΕΝΕΣ’, οι οποίες θα ανακοινωθούν επίσημα τις επόμενες ημέρες.
 
 
Ο κ. Παπαχρόνης αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι εθελοντών και με τις εξωτερικές αιμοδοσίες, καθώς τα νοσοκομεία «ακόμη δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει και δεν “απελευθερώνουν” τις Κινητές Μονάδες Αιμοδοσίας», είπε και έδωσε το παράδειγμα του Διδυμοτείχου, όπου παρουσιάζεται το συγκεκριμένο πρόβλημα, κυρίως εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο…
«Πάντα υπάρχει λύση», σημείωσε δίνοντας την πρακτική που ισχύει στην Ξάνθη: «Όταν γίνεται εξωτερική αιμοδοσία, η Διεύθυνση Αιμοδοσίας δε δέχεται αιμοδότες».
 
Η διενέργεια τεστ στους φιλοξενούμενους του Γηροκομείου από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ δεν πραγματοποιήθηκε ακόμη στο Γηροκομείο ‘ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ’. Όπως σημείωσε ο κ. Παπαχρόνης, παρότι ο ΕΟΔΥ διενήργησε τεστ στην Αστυνομία, την Αστυνομική Σχολή και το Γηροκομείο της Μητρόπολης, δεν επισκέφθηκε το Γηροκομείο “Μέγας  Βασίλειος’’.
Κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθούν δειγματοληψίες το επόμενο διάστημα.
 
Ακούστε τον κ. Ι.Παπαχρόνη.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Ελευθερία Μούκανου
Μοντάζ : Παναγιώτης Χαραλαμπάκης
Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου
 
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά