Νεκρή, η γυναίκα που δέχτηκε πυρά στο στήθος, μέσα στο Καπιτώλιο

Έχασε τη μάχη με τη ζωή, η γυναίκα που πυροβολήθηκε μέσα στο Καπιτώλιο, λίγη ώρα μετάτη διακομιδή της, σε νοσοκομείο.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία των ΗΠΑ άρχισαν να εξετάζουν σε κοινή συνεδρίαση την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων του Κολεγίου των Εκλεκτόρων που δείχνουν ότι ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν νίκησε τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η αστυνομία του Καπιτωλίου διέταξε το προσωπικό του Κογκρέσου να απομακρυνθεί από το κτίριο Cannon καθώς και από άλλα που βρίσκονται περιμετρικά του Καπιτωλίου λίγο μετά τη λήξη μιας ομιλίας του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος κάλεσε τους υποστηρικτές του να διαμαρτυρηθούν κατά της επικύρωσης από τους εκλεγμένους του Κογκρέσου της νίκης του Δημοκρατικού αντιπάλου του, που πραγματοποιείτο εκείνη την ώρα στο Καπιτώλιο.

"Μόλις έφυγα από το γραφείο μου στο Cannon εξαιτίας μιας κοντινής απειλής. Τώρα βλέπουμε διαδηλωτές να επιτίθενται στην αστυνομία του Καπιτωλίου", έγραψε στο Twitter η Ρεπουμπλικανή εκλεγμένη στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Μέις

Στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς βρίσκονται  στο Καπιτώλιο μαζί με ομοσπονδιακές υπηρεσίες ασφαλείας, δήλωσε μια εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Ραλφ Νόρθαμ δήλωσε πως έπειτα από αίτημα της δημάρχου της Πόλης της Ουάσινγκτον η Πολιτεία του έστειλε 200 μέλη της Εθνικής Φρουράς της Πολιτείας.

Πολλοί αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί στο Καπιτώλιο. Τουλάχιστον ένας έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο μετέδωσε το CNN.

Στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας, υπάρχει η πληροφορία οτι υπάρχει και ένας άντρας σοβαρά τραυματισμένος που παλεύει για τη ζωή του.

Επίσης από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας, έχει απαγορευτί η κυκλοφορία έως νεόοτερης απόφασης. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Τοπικά