Έλενα Ρoφαέλα: Ξεκίνησαν από το πρωί οι εμβολιασμοί του υγειονομικού προσωπικού και στο νοσοκομείο Ξάνθης, με το ποσοστό των γιατρών να φτάνει στο 70%...

Η διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης Έλενα Ρoφαέλα, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο τόνισε ότι η διαδικασία της πρώτης φάσης του εμβολιασμού θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Να σημειωθεί ότι στους εμβολιασμούς συμμετέχει και το προσωπικό των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών ιατρείων.
 
Έκανε λόγο για «ορόσημο», το γεγονός ότι η ανταπόκριση των γιατρών ακόμα από την πρώτη φάση είναι τόσο υψηλή, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα μήνυμα που αποστέλλεται στους πολίτες ότι: το μόνο όπλο που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε τον κοροναϊό είναι το εμβόλιο.
 
«Είμαστε ευλογημένοι που έχουμε το εμβόλιο και μάλιστα τόσο γρήγορα», είπε.
Παράλληλα, αποκάλυψε ότι η ίδια εμβολιάστηκε -τρίτη στη σειρά: πρώτα ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων, δεύτερη μια νοσηλεύτρια και μέλος της Επιτροπής- και δήλωσε ότι αισθάνεται υπέροχα.
 
«Είναι η αρχή του τέλους» σημείωσε με αισιοδοξία για το μέλλον, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι το νοσοκομείο είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει ένα τρίτο κύμα της πανδημίας, εξέλιξη, την οποία απεύχεται.
Πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός είναι ακόμα στην αρχή, ότι θα χρειαστεί αρκετός καιρός για να «κατακτήσει» ο πληθυσμός μια «ασπίδα» απέναντι στον ιό και κάλεσε τους πολίτες να τηρούν ευλαβικά τα υγειονομικά μέτρα προστασίας.
Ακούστε την κ. Ε. Ροφαέλα.
 
 
 
 
 

 
 
 
 
«Το νοσοκομείο μας είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει και ένα πιθανό τρίτο κύμα, με δεδομένο ότι η περίοδος των γιορτών, χαρακτηρίζεται από μία χαλαρότητα, ευχόμαστε όμως ότι αυτό δε θα συμβεί».
 
Επισήμανε ότι οι δόσεις επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες όλων όσων δήλωσαν να εμβολιαστούν. «Υπάρχει και μπάκ απ, έχουν υπολογιστεί σύμφωνα με τα στοιχεία που δώσαμε στο υπουργείο», είπε και υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια πολύ σύνθετη διαδικασία, με πολύ καλή οργάνωση και με μεγάλη προσοχή.
Η ίδια σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να μη χαθεί καμία δόση εμβολίου γι’ αυτό και ακολουθείται μια πολύ προσεκτική διαδικασία και τηρούνται αυστηρά πρωτόκολλα.
 
«Με το καλό και με τη σειρά τους να εμβολιαστούν και οι πολίτες», τόνισε και κάλεσε τους πολίτες να συνεχίζουν να προσέχουν. «Πρέπει να τηρούμε όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας», επισήμανε.
 
Η διοικήτρια ευχαρίστησε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου, με την ευκαιρία του ενός χρόνου, από την ανάληψη των καθηκόντων της «Δώσαμε μικρές και μεγάλες μάχες. Υλοποιήσαμε ένα τεράστιο εγχείρημα όλο αυτό το διάστημα. Είμαι πολύ περήφανη για αυτό το προσωπικό», σημείωσε.
Ανέφερε ότι το νοσοκομείο έδωσε υψηλές υπηρεσίες υγείας και υπογράμμισε ότι το ποσοστό επιμόλυνσης στο προσωπικό του ήταν ελάχιστο.  «Από την πρώτη στιγμή και με μεγάλη διάρκεια, όπου το επιδημιολογικό φορτίο στην Ξάνθη είναι βεβαρυμμένο, εργαστήκαμε κάτω από δύσκολες συνθήκες, έχοντας ως στόχο την ασφάλεια όλων: υγειονομικών και πολιτών».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σύνταξη: Ελευθερία Μούκανου
 
Μοντάζ : Χρήστος Τζανίδης
 
Επιμέλεια : Τηλέμαχος Αρναούτογλου
 
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά