Ηλίας Συμεών : Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις του κλεισίματος της Εγνατίας οδού.


Ο μοναδικός κλάδος που δεν αποζημιώθηκε είναι αυτός που έχω την τιμή να εκπροσωπώ, δηλώνει οΠρόεδρος των Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Ξάνθης κ. Συμεών και  καλεί σε ενεργοποίηση των διοικούντων και κυβερνώντων διότι η κατάσταση έχει φτάσει σε ένα όριο, ίσως  μη αναστρέψιμο.

Όπως σημείωσε σε δηλώσεις  του στο xanthipost.gr, το πρόβλημα ξεκίνησε από τον Μάρτιο του 2020 και  έλαβε μεγάλες διαστάσεις μετά τον Οκτώβριο του 2020.

Όπως υποστήριξε ο κ. Συμεών,  ο Υπουργός  Ανάπτυξης έχει αντιληφτεί το πρόβλημα και προσπαθεί να βρει μία λύση για να γνωρίζει και  ο κλάδος των επαγγελματιών πωλητών ειδών λαϊκών αγορών, τι μέλλει γενέσθαι.

«…Αντιλαμβανόμαστε ότι λόγω της πανδημίας όλος ο πλανήτης μαστίζεται από την κρίση. Δεν μπορεί να υπάρχουν όμως  δύο μέτρα και δύο σταθμά. Λειτουργούμε σε υπαίθριο χώρο και οι επιδημιολόγοι και οι εισηγήσεις τους έχουν κάνει σαφές ότι σε υπαίθριο χώρο δεν υπάρχει το επιδημιολογικό φορτίο που υπάρχει σε στεγασμένο χώρο…»

Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις  του κλεισίματος της Εγνατίας οδού μέχρι νεοτέρας

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Συμεών, η αντιπροσωπεία των σωματείων  βρίσκεται στην πόλη της Αθήνας και παρακολουθούν τις εξελίξεις από κοντά , διότι  από μέρα σε μέρα αλλάζουν συνεχώς τα δεδομένα και  σύμφωνα και με τις εισηγήσεις των επιδημιολόγων, αναμένουν  να δοθεί επιτέλους μια λύση στο πρόβλημα τους.

Αποζημιώσεις κλάδου – Θετική εισήγηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης    – Θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες συνάντηση στην Αθήνα με Σταϊκούρα και Σκυλακάκη

Να σημειώσουμε τέλος ότι υπήρξε θετική εισήγηση από την πλευρά του Υπουργείου Ανάπτυξης για τις αποζημιώσεις των  Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, βιομηχανικών ειδών λαϊκών αγορών. Ο κ. Συμεών σημείωσε πως  οι εκπρόσωποι των σωματείων βρίσκονται στην Αθήνα εν αναμονή και άλλων σημαντικών συναντήσεων με τον υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και τον  υφυπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη για να βρεθεί άμεσα μία λύση στο πρόβλημά τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: xanthipost.gr

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Οικονομικά
Πολιτικά
Τοπικά