Δημήτρης Ντούμος: Παράσταση διαμαρτυρίας των δασκάλων την Πέμπτη για «ασφαλή – ανοιχτά σχολεία»…

«Στο ίδιο έργο θεατές» φαίνεται να είναι η εκπαιδευτική κοινότητα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με την επαναλειτουργία των δημοτικών και νηπιαγωγείων από χθες Δευτέρα.
 
Ο πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης Δημήτρης Ντούμος, επανέλαβε, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, την πάγια θέση της εκπαιδευτικής κοινότητας για «ανοιχτά σχολεία», αλλά… «με ασφαλείς όρους».
 
Ωστόσο, όπως σημείωσε τα βασικά αιτήματα των εκπαιδευτικών δεν εισακούστηκαν και τα σχολεία άνοιξαν με «επιμέρους διορθωτικές κινήσεις», από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, οι οποίες όμως εφαρμόζονταν από τους εκπαιδευτικούς από την αρχή αυτής της περιπέτειας…
 
Ακούστε τον κ. Ντούμο
«Συχνά και επαναλαμβανόμενα τεστ των εκπαιδευτικών, αλλά και τεστ σε μαθητές, η μείωση των μαθητών, σε δεκαπέντε ανά τάξη, από 25, που είναι σήμερα, εξεύρεση νέων αιθουσών και χρήση των άδειων υπαρχουσών που υπάρχουν σε πολλούς νομούς, καθώς και προσήλωση στην καθαριότητα, αλλά και προμήθεια αντισηπτικών. Αυτές είναι οι βασικές παράμετροι για ένα ασφαλές σχολείο», σημείωσε ο κ. Ντούμος.
 
Επίσης, σημείωσε ότι θα πρέπει να ενισχυθούν και οι Σχολικές Επιτροπές, τώρα, που ο χειμώνας άρχισε να δείχνει τα δόντια του, επισημαίνοντας πως θα είναι μάλλον δύσκολος, λόγω των καιρικών συνθηκών, ο αερισμός των αιθουσών ανά 20λεπτο -πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι εκπαιδευτικοί είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για τα παιδιά…
 
Παράλληλα, σχολίασε ότι η αγωνία από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς είναι πολύ μεγάλη, ενόψει ενδεχόμενου τρίτου κύματος. Ιδίως, για τους εκπαιδευτικούς που καθημερινά έρχονται σε επαφή με μεγάλους αριθμούς μαθητών είτε στο κανονικό ωρολόγιο πρόγραμμα είτε κατά τη διάρκεια του ολοήμερου σχολείου. «Τα σχολεία θα πρέπει να είναι ανοιχτά -εξασφαλίζοντας, όμως όλους τους όρους για την ασφάλεια και την υγεία της εκπαιδευτικής κοινότητας», υπογράμμισε. 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Ελευθερία Μούκανου
 
Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης
 
Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου
Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά