Γ. Παπαχρόνης: Το Β1 θα πρέπει να επιλέγουν πλέον οι εθελοντές αιμοδότες - «Στραγγίζουν» τα αποθέματα αίματος - Έκκληση στα «παιδιά της Αιμοδοσίας»

-Άλλαξε ο κωδικός μετακίνησης για τους Εθελοντές Αιμοδότες, που μέχρι τώρα υποχρεούνταν να επιλέξουν τον Β4, για να αιμοδοτήσουν είτε στο νοσοκομείο είτε σε εξωτερικά συνεργεία.
 
Οι εθελοντές θα πρέπει πλέον να επιλέγουν τον Β1, ο οποίος αφορά σε μετάβαση σε φαρμακεία ή για επίσκεψη σε γιατρό. «Τώρα, θα συγκαταλέγεται και η εθελοντική αιμοδοσία σε αυτόν τον κωδικό», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντικής Αιμοδοσίας «Η Αγάπη», Γιάννης Παπαχρόνης, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο.
Ακούστε τον κ. Γ. Παπαχρόνη.
 
 
Παράλληλα, ανέφερε τον προγραμματισμό του Συλλόγου, για το επόμενο διάστημα. Έτσι, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Ξάνθης, που ήδη έχει φιλοξενήσει την πρώτη αιμοδοσία του ‘21 (στις 11 Ιανουαρίου), θα συνεχίσει να υποδέχεται τους εθελοντές στις 18 και στις 25 Ιανουαρίου, από τις 9 το πρωί, μέχρι τις 1:30 το μεσημέρι.
Ωστόσο, την Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, ο σύλλογος διοργανώνει αιμοδοσία και στα Πηγάδια, στο Πνευματικό Κέντρο, δίπλα από την εκκλησία, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.
Τέλος, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η αιμοδοσία που γίνεται κάθε χρόνο στη μνήμη του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, στην αίθουσα του Χορευτικού Ομίλου Ξάνθης, πάνω από το Δημοτικό Πάρκινγκ στην Ξάνθη.
 
Ο κ. Παπαχρόνης υπενθύμισε ότι οι  συμπολίτες μπορούν να αιμοδοτούν στο Νοσοκομείο, κατά τις ώρες 8:30-14:00…
 
Ο πρόεδρος σημείωσε ότι τα αποθέματα αίματος έχουν «γονατίσει», εξαιτίας της μείωσης της εθελοντικής δράσης -κυρίως, επειδή, όπως είπε, υπάρχουν εθελοντές που έχουν νοσήσει και άρα «αποκλειστεί» για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, αλλά και επειδή είναι λογικό, οι άνθρωποι να φοβούνται.
Ωστόσο, έκανε έκκληση, για άλλη μια φορά, προς όλους τους εθελοντές, αφού, όπως είπε, «στέρεψαν» τα αποθέματα. «Είχαμε πολλά περιστατικά Ξανθιωτών στο νοσοκομείο είτε για επεμβάσεις είτε για τα μεταγγιζόμενα νοσήματα, όπου ήταν δύσκολο να εξυπηρετηθούν», είτε στο νοσοκομείο μας είτε στα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Θεσσαλονίκης, που συμπολίτες μας νοσηλεύτηκαν…
 
«Στέρεψαν όλα τα νοσοκομεία», είπε και αναφέρθηκε στην έκκληση που έκανε ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας προς τους εθελοντές «να ξεπεράσουν το φόβο τους»…
Στις εκκλήσεις των διοικητών νοσοκομείων της χώρας προσέθεσε και ο πρόεδρος της «Αγάπης», τη φωνή του, για άλλη μια φορά.
Ο κ. Παπαχρόνης απευθύνθηκε στα «Ξανθιωτάκια», εκείνα τα παιδιά που έγιναν εθελοντές μέσα στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου, στο πλαίσιο των εξορμήσεων της «Αγάπης» στις σχολικές μονάδες.
Ο πρόεδρος κάλεσε αυτά τα «παιδιά της Αιμοδοσίας» που είτε ως φοιτητές είναι στο σπίτι τους είτε ως εργαζόμενοι ζουν στην Ξάνθη να παρακολουθούν τη σελίδα του Συλλόγου στο φέισμπουκ να ενημερώνονται για τον προγραμματισμό και να «έλθουν να αιμοδοτήσουν»…
Παράλληλα, κάλεσε και τους εθελοντές που δίνουν το παρόν να ελέγξουν αν είναι δυνατόν να «βγουν από τον προγραμματισμό τους» και να αιμοδοτούν περισσότερες φορές.
 
Σχετικά με τους εμβολιασμούς στις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων, ο κ. Παπαχρόνης επισήμανε ότι αυτοί αφορούν, σε αυτήν τη φάση, τις δομές της Αττικής.
Από εβδομάδα, ωστόσο, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και στα γηροκομεία της περιφέρειας.
Ήδη έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία, οι 75 από τις 350 μονάδες που υπάρχουν συνολικά στην ελληνική επικράτεια. 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Ελευθερία Μούκανου
 
Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης
 
Επιμέλεια : Τηλέμαχος Αρναούτογλου
 
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά