Απόστολος Ελευθεριάδης, Αντιδήμαρχος Σταυρούπολης: Συνεχείς ρίψεις αλατιού για να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο

Θερμοκρασίες παγετού σημειώνονται από το Σαββατοκύριακο στην Περιφερειακή Ενότητα της Ξάνθης, όπως και στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Με προληπτικές ενέργειες και θέτοντας επί ποδός τις Τεχνικές Υπηρεσίες του, ο δήμος Ξάνθης κατάφερε και κρατήσει προσβάσιμο το οδικό δίκτυο -ιδιαίτερα στο ορεινό κομμάτι- με συνεχείς ρίψεις αλατιού, οι οποίες και θα συνεχιστούν μέχρι την ολοκλήρωση του φαινομένου, περί το τέλος της εβδομάδας.
Ακούστε τον κ. Α.Ελευθεριάδη.
 
Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ο αντιδήμαρχος Σταυρούπολης Απόστολος Ελευθεριάδης σημείωσε ότι ο δήμος Ξάνθης «είναι παρών για να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία που έπληξε κυρίως τη δημοτική ενότητα Σταυρούπολης».
Επισήμανε ότι το Σαββατοκύριακο, το θερμόμετρο έκανε βουτιά στους -14 βαθμούς στο Λειβαδίτη, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές η θερμοκρασία άγγιξε τους -8 βαθμούς.
 
Ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι προβλήματα δεν προκλήθηκαν, καθώς ο δήμος με δύο αλατιέρες κατάφερε να ‘κερδίσει’ τον πάγο στο οδόστρωμα στις περιοχές του Δαφνώνα, στο Καρυόφυτο, τον Λειβαδίτη και στο Δασικό Χωριό.
Κάλεσε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί καθώς κινούνται προς και από τη Σταυρούπολη, αλλά και σε όλο το οδικό δίκτυο . Πάντως, όπως σχολίασε οι δρόμοι είναι βατοί και δεν προκλήθηκε κάποιο πρόβλημα.
 
Οι Ξανθιώτες, ωστόσο, την Κυριακή βρήκαν την ευκαιρία να «ανεβούν», αναζητώντας χιόνι. Ο κ. Ελευθεριάδης τόνισε ότι σε Σταυρούπολη και Κομνηνά δεν έπεσε χιόνι, ωστόσο, «το έστρωσε» σε περιοχές, όπως το Καρυόφυτο, τον Λειβαδίτη και τον Δαφνώνα.
Το αλάτι που έπεσε στο δίκτυο, από τη διασταύρωση για Καρυόφυτο έως και τον Λειβαδίτη και το Δασικό Χωριό, τα ξημερώματα της Κυριακής επέτρεψε στους Ξανθιώτες να επισκεφθούν την περιοχή να παίξουν με το χιόνι και να απολαύσουν μια χειμωνιάτικη… άσπρη μέρα.
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Ελευθερία Μούκανου
 
Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης
 
Επιμέλεια : Τηλέμαχος Αρναούτογλου
 
Τοπικά