Δύσκολη η χθεσινή νύχτα στη Ροδόπη: Πλημμύρες, χιονοκαταιγίδα και…74,4 τόνοι νερού ανά στρέμμα μέσα στην πόλη

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας στη Θράκη, βρέθηκε η γειτονική Π.Ε.Ροδόπης, όπου κυριολεκτικά ‘άνοιξαν οι ουρανοί’ χθες το βράδυ, καθώς και η Π.Ε Έβρου όπου σημειώθηκαν σφοδρές χιονοπτώσεις.

Όπως τόνισε, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, η δημοσιογράφος Ελευθερία Μούκανου, η βροχή έπεφτε ασταμάτητα επί 10 ώρες με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, η δυτική είσοδος- έξοδος της πόλης, η οδός Φιλιππουπόλεως, στο τμήμα όπου γίνεται το εβδομαδιαίο παζάρι της Κομοτηνής, το επαρχιακό οδικό δίκτυο, αρκετοί οικισμοί περιφερειακών Δήμων του νομού, αλλά και οι Ιρλανδικές Διαβάσεις Αγίας Μαρίνας, Ιμέρου, Μεσοχωρίου, Λοφαρίου, Ιασίου, Αετοκορυφής , Διώνης , Μωσαϊκού, Ηφαίστου , Γρατίνης , Σκαλώματος και Αρριανών.

Στη Ροδόπη σημειώθηκε χθες τη νύχτα και ένα σπάνιο μετεωρολογικό φαινόμενο- για τα ελληνικά δεδομένα- αυτό της χιονοκαταιγίδας, μιας καταιγίδας δηλαδή με αστραπές και βροντές κατά τη διάρκεια της οποίας πέφτει βροχή  μαζί με χιόνι ή χιόνι αντί βροχής. Το φαινόμενο έπληξε κυρίως το Δήμο Μαρώνειας-Σαπών και τα ορεινά του Νομού.

Πριν καν προλάβουν να ‘στεγνώσουν ‘ από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις οικισμοί των Δήμων Μαρώνειας-Σαπών και Αρριανών , μετρούν περαιτέρω πληγές από τα έντονα χθεσινά καιρικά φαινόμενα.

ΟΙ ‘αρρυθμίες ‘ στην ηλεκτροδότηση που προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση άρχισαν να αποκαθίστανται από νωρίς σήμερα το πρωί.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε η Ελευθερία Μούκανου, σύμφωνα με τη μηχανοργάνωση του ‘ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ’,  χθες, έπεσαν 74,4 τόνοι νερού ανά στρέμμα μέσα στην πόλη της Κομοτηνής. Παρά τον μεγάλο όγκο νερού, μέσα στην πόλη, τα προβλήματα που προκάλεσε η χθεσινή βροχόπτωση είναι διαχειρίσιμα.

Ακούστε την ανταπόκριση της δημοσιογράφου Ε. Μούκανου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Τοπικά