Μαριαλένα Πριοβόλου: Δεν «τσιμπάμε» - Διεκδικούμε ασφαλή επιστροφή στα Πανεπιστήμια και όχι αστυνόμευση

Δεν έκαναν πίσω ούτε οι φοιτητές της Ξάνθης, μετά και το «απαγορευτικό» που επέβαλε η κυβέρνηση περί των συναθροίσεων σε υπαίθριους χώρους και σήμερα, Πέμπτη, πραγματοποίησαν την προγραμματισμένη κινητοποίηση, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Να σημειωθεί ότι σε όλη τη χώρα διοργανώθηκαν αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητών Ξάνθης, Μαριαλένα Πριοβόλου, φιλοξενούμενη στην πρωινή εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου χαρακτήρισε «απαράδεκτη και αιφνιδιαστική» την απόφαση για συναθροίσεις έως και 100 ατόμων, σε υπαίθριους χώρους, που τέθηκε σε ισχύ την Τρίτη 26 Ιανουαρίου και έως την 1η Φεβρουαρίου -απόφαση, όπου όπως είπε δεν είναι τυχαία, αλλά «έχει ως σκοπό να περιορίσει λαϊκές αντιδράσεις και διεκδικήσεις, σε μια πολύ δύσκολη χρονική συγκυρία».

Η πρόεδρος σημείωσε ότι με τις κινητοποιήσεις ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα διεκδικεί αρχικά «να λάβει η κυβέρνηση την ευθύνη και να παρθούν όλα τα μέτρα για να επιστρέψουμε στα πανεπιστήμια με ασφάλεια». Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για «ένα απαράδεκτο νομοσχέδιο», το οποίο, όπως είπε «φέρνει η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας, που εκ των πραγμάτων είναι πιο δύσκολο να οργανωθεί η αντίδραση των φοιτητών»…

Οι φοιτητές αντιδρούν στις ρυθμίσεις σχετικά με τη λήψη μέτρων ασφάλειας και προστασίας εντός των χώρων των πανεπιστημίων, αλλά και με αυτές, που αφορούν στα πανεπιστήμια, που «στοχεύουν στα μορφωτικά δικαιώματα, το δικαίωμα εύρεσης εργασίας, την υγεία».

«Γι’ αυτό», όπως είπε, «δε θα “τσιμπήσουμε” και θα είμαστε στην κεντρική πλατεία Ξάνθης, στις 12 το μεσημέρι, τηρώντας, όπως κάθε φορά, όλα τα μέτρα προστασίας».

Η κινητοποίηση αποτελεί το αποτέλεσμα μιας έντονης εβδομάδας διεργασιών του φοιτητικού κινήματος στην πόλη μας, προκειμένου να δημοσιοποιήσουν το διεκδικητικό τους πλαίσιο, ζητώντας και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Ακούστε την κ. Μ.Πριοβόλου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Ελευθερία Μούκανου

Μοντάζ-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά