ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: Ανανεώθηκε η εντολή για τον Γιώργο Χατζηθεοδώρου – «Βιαστική» η παραίτηση της παράταξης «Αγάπη για την Ξάνθη μας»

Η ανανέωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, κατά 60%, με κύριο χαρακτηριστικό την «είσοδο» νέων ανθρώπων, αποτελεί το επιμύθιο της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη των νέων νομαρχιακών οργάνων που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Φεβρουαρίου σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου παραμένει συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, καθώς η εντολή από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, ανανεώθηκε, για την επόμενη περίοδο.

Οι διαδικασίες έγιναν με τηλεδιάσκεψη, όπως τόνισε ο κ. Χατζηθεοδώρου, ο οποίος φιλοξενήθηκε στην πρωινή εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου και τον Τηλέμαχο Αρναούτογλου, σημειώνοντας ότι στις διαδικασίες συμμετείχε ένα ποσοστό της τάξης του 95%, το οποίο και αποδεικνύει «το μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και τη δυναμική που έχει το κόμμα στην κοινωνία».

Ο ίδιος δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος και χαρούμενος και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην ανανέωση της οργάνωσης. Ιδιαιτέρως στάθηκε στην «είσοδο» των νέων ανθρώπων, επισημαίνοντας πως αυτή δημιουργεί «ένα πολύ ωραίο μείγμα», το οποίο «συνδυάζει την εμπειρία με τη δυναμική των νέων ανθρώπων», που θα «φέρει πολύ καλά αποτελέσματα».

Η διαδικασία έγινε αποκλειστικά με τηλεδιασκέψεις. Ο κ. Χατζηθεοδώρου σχολίασε ότι η «η διά ζώσης επαφή είναι αλλιώς και μας έχει λείψει», εξηγώντας πως η τηλεδιάσκεψη έχει ένα συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, ο οποίος πρέπει να τηρείται, «είναι διαφορετική η επαφή, είναι διαφορετικός ο τρόπος ανταλλαγής των ιδεών και των απόψεων» και ευχήθηκε «αυτή η κυβέρνηση να καταφέρει να εμβολιάσει τον ελληνικό λαό», ώστε να επιστρέψει η καθημερινότητα στις γνωστές της πρακτικές.

«Στη δημοκρατία υπάρχουν λύσεις και όσο κι αν προσπαθεί κανείς να περιορίσει τις ελευθερίες του ανθρώπου δε θα τα καταφέρει», τόνισε.

Ο Συντονιστής υπογράμμισε ότι στόχος του κόμματος είναι η δημιουργική αντιπολίτευση. «Δε θα ακολουθήσουμε την πεπατημένη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκης, ο οποίος μόλις ανέλαβε ζητούσε συνεχώς εκλογές», σχολίασε, προσθέτοντας ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση χαρακτηρίστηκε από σοβαρότητα. Υπενθύμισε την στήριξη της κυβέρνησης κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, η οποία, όπως είπε τελικά, δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς «δεν είδαμε προσλήψεις στα νοσοκομεία, τα σχολεία, δεν είδαμε μικρά σχολικά τμήματα και όλα αυτά που έπρεπε να γίνουν για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, σε πολιτικό επίπεδο».

Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι «εμείς είμαστε με την πατρίδα, με την Ελλάδα και έχουμε εργαστεί για τα εθνικά θέματα και το έχουμε αποδείξει», ενώ ανέφερε ότι το πρόγραμμα του κόμματος έχει κατατεθεί και τίθεται προς διαβούλευση μέχρι τον Απρίλιο.

Σχετικά με την παραίτηση από το δημοτικό συμβούλιο της παράταξης «Αγάπη για την Ξάνθη μας», με επικεφαλής τον Γιάννη Παπαχρόνη χαρακτήρισε «βιαστική» την απόφαση αυτή.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Παπαδόπουλο, ο οποίος, όπως είπε, θα πρέπει να βρίσκεται μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Επισήμανε ότι για τους συμμετέχοντες στο δημοτικό συμβούλιο η απόφαση δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία», καθώς «προφανώς και λόγω θεμάτων μέσα στην παράταξη, ήταν λογική η εξέλιξη αυτή».

Ο ίδιος, μάλιστα, έκανε λόγο για «κάποιες αστοχίες, κάποιες ίσως λαθεμένες κινήσεις», χωρίς ωστόσο να αναλύσει τη σκέψη του, ενώ άσκησε κριτική και στον δήμαρχο Ξάνθης, Μανώλη Τσέπελη, υποστηρίζοντας πως είναι υπεύθυνος, καθώς επί δημαρχίας του, «η διάλυση του δημοτικού συμβουλίου δεν τον τιμά καθόλου»…

Πάντως, όπως πρόσθεσε, εκείνος θα περιμένει την δρομολόγηση των καταθέσεων παραιτήσεων, «γιατί, μια προφορική παραίτηση δεν είναι πάντα παραίτηση», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ακούστε τον κ. Γ. Χατζηθεοδώρου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Ελευθερία Μούκανου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά