Ενεργή η δράση της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης στο τοπικό κοινωνικό «γίγνεσθαι»

Δεν πτοεί τις ΟΝΝΕΔίτισσες και τους ΟΝΝΕΔίτες η πανδημία και αναπτύσσουν ενεργή δράση στην οικονομική, πολιτιστική και εν γένει κοινωνική ζωή της πόλης, με στόχο την ανάδειξη των ζητημάτων της περιοχής.

Η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης Σταυρούλα Μούρκα φιλοξενήθηκε στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου και μίλησε για τη φιλοσοφία της Οργάνωσης αλλά και τις πρακτικές που ακολουθεί, τηρώντας όλα τα επιβαλλόμενα υγειονομικά μέτρα, αυτές τις δύσκολες μέρες που όλοι διανύουμε.

Έχοντας υπόψιν το τρίπτυχο «Συνεργασία – Ειλικρίνεια – Αποτελεσματικότητα» -θεμελιώδη χαρακτηριστικά της Οργάνωσης Νέων της ΝΔ- τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης, προσπαθούν να διεισδύσουν στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα της σύγχρονης εποχής, που απασχολούν και την περιοχή μας, καταγράφοντάς τα και ταυτόχρονα, επιχειρώντας να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.

«Η ΟΝΝΕΔ Ξάνθης έχοντας ως βασικό οδηγό την αγάπη προς τον πολίτη και τον τόπο, έχει αναπτύξει μια σειρά δράσεων που υλοποιούνται, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε», τόνισε η κ. Μούρκα.

Στις δράσεις που έχει αναπτύξει μέχρι τώρα, εντάσσεται η συμμετοχή στην Αιμοδοσία που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ σε κεντρικό επίπεδο, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου. Επίσης, έγιναν Εθελοντές δότες μυελού των οστών, ενώ έρχονται σε επαφή με κοινωνικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Χαρακτηριστικές, του κοινωνικού προσανατολισμού της Οργάνωσης, είναι οι συναντήσεις με τους Συλλόγους Μονογονεϊκών Οικογενειών, αλλά και των Τρίτεκνων Ξάνθης. «Προσπαθούμε να είμαστε ευαισθητοποιημένοι και δε σταματάμε τις δράσεις μας παρά τους κινδύνους που ελλοχεύουν λόγω του κορωναϊού», επισήμανε η πρόεδρος.

Κεντρικός άξονας της δράσης και της φιλοσοφίας των ΟΝΝΕΔιτών Ξάνθης είναι η ιστορία και ο πολιτισμός της περιοχής μας. Αυτός ήταν και ο λόγος, όπως είπε, της επίσκεψης των μελών στο Λύκειο Ελληνίδων «με σκοπό να ενημερωθούμε για την παράδοσή μας», σημείωσε.

Στον προγραμματισμό των Νέων είναι και η συνάντηση με τους εκπροσώπους της πραγματικής οικονομίας της Ξάνθης, ώστε «να συζητηθούν τα βασικά προβλήματα και να καταγραφούν οι πραγματικές επιπτώσεις», επισήμανε η πρόεδρος και ευχήθηκε «να μας δοθεί η ευκαιρία σύντομα να κάνουμε αυτή τη συνάντηση, γιατί τόσο η ανάδειξη των ζητημάτων, όσο και η επίλυσή τους, θα είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την περιοχή μας».

Η νεολαιίστικη παράταξη δίνει ωστόσο, «το παρόν» και στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού, στηρίζοντας την πεποίθηση ότι ο εμβολιασμός είναι το κύριο μέσο αντιμετώπισης της πανδημίας, με προωθήσεις μηνυμάτων αλλά και εκπομπών μέσω των social media και σχετικών ενημερώσεων, για την ενίσχυση αυτής της προσπάθειας.

«Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους της τηλεδιάσκεψης που διοργανώθηκε με τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Παύλο Μαρινάκη, στις 10 Φεβρουαρίου, καθώς αποτελεί ένα πολύ σημαντικό θέμα», σχολίασε η πρόεδρος.

Στα επιμέρους της τηλεδιάσκεψης, συζητήθηκαν κοινωνικά θέματα των τοπικών Οργανώσεων της Νεολαίας. «Αντιπροσωπεύοντας τον νομό μας, τονίσαμε τη δυσχερή οικονομική κατάσταση, αλλά και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, ώστε να αποτελέσει το έναυσμα για μια ζωή με περισσότερη αισιοδοξία για το μέλλον μας, αλλά των συμπολιτών μας. Το κράτος οφείλει να έχει παρεμβατικό ρόλο», τόνισε η κ. Μούρκα.

Παράλληλα, αναλύθηκαν και οι καμπάνιες που ξεκινούν το επόμενο διάστημα και αφορούν στη Στήριξη των Νέων Γονέων, αλλά και τον Εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

«Εμείς στοχεύουμε να έχουμε έναν ρόλο λειτουργικό και αποτελεσματικό, με στόχο την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων, δίνοντας βάση στις ανθρώπινες αξίες και με βασικό πυλώνα την ανάδειξη της παράδοσης και του πολιτισμού», επισήμανε και πρόσθεσε ότι τα μέλη προσπαθούν να επιμορφώνονται, πάντα μέσα από την επιστημονική και αντικειμενική γνώση.

«Στόχος μας είναι να μεγαλώσουμε την Ομάδα μας ώστε να έχουμε μια ενεργή δράση στα ζητήματα της κοινωνίας μας. Βάζουμε τέλος στις παλιές νοοτροπίες, καθώς όλοι έχουμε λόγο. Είναι καθήκον μας να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και να γίνουμε κύριοι του εαυτού μας. Σας περιμένουμε όλους να βάλουμε το λιθαράκι μας για μια ζωή γεμάτη πάθος, αγάπη και φιλοδοξίες», υπογράμμισε η πρόεδρος.

Ακούστε την πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης κ. Σ.Μούρκα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Ελευθερία Μούκανου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά