Αποκλεισμός ΠΡΟΚΑΤ Πολυτεχνικής Σχολής από τον Σύλλογο Οικοτρόφων Φοιτητών Ξάνθης

Στο πλαίσιο των αντιδράσεων σε όλη τη χώρα, για τον νέο εκπαιδευτικό νόμο, ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών Ξάνθης, προχώρησαν από πολύ νωρίς το πρωί και μέχρι τις έξι το απόγευμα, στον αποκλεισμό των ΠΡΟΚΑΤ της Πολυτεχνικής Σχολής, με κεντρικό σύνθημα «Θέλουμε να είμαστε ξανά φοιτητές»…

Η διαμαρτυρία είναι στο πλαίσιο της πανελλαδικής απόφασης του φοιτητικού κινήματος για «ακύρωση του νόμου στην πράξη», καθώς αν και αποτελεί πλέον νόμος του κράτους, από τις 11 Φεβρουαρίου, εντούτοις βρίσκει αδιάλειπτα αντιδράσεις από όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα. Πρυτάνεις, μέλη ΔΕΠ και φοιτητές αντιτάσσονται σε διατάξεις, εκδηλώνουν τις αντιρρήσεις τους για επιμέρους ζητήματα που περιλαμβάνει.

Όπως τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Μαριαλένα Πριοβόλου, οι φοιτητές ζητούν άμεσα το άνοιγμα των σχολών με ασφάλεια, δηλαδή, με όλα τα μέτρα που την εγγυώνται (μικρά τμήματα φοιτητών, επιπλέον καθαριότητα και φύλαξη των χώρων) και εναντιώνονται στον νέο νόμο για την εκπαίδευση. «Τόσο, σε τοπικό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, δε θα το αφήσουμε να εφαρμοστεί -θα το ακυρώσουμε στην πράξη», υπογράμμισε η Μαριαλένα Πριοβόλου.

Η ίδια έκανε λόγο για «εμπόδια που βάζει η ίδια η κυβέρνηση» για τη μη λειτουργία των πανεπιστημιακών σχολών και έδωσε έμφαση στον ψαλιδισμένο κρατικό προϋπολογισμό με σημείο αναφοράς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. «Είναι προκλητικό από τη στιγμή που δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για να γίνονται μαθήματα και εργαστήρια με ασφάλεια -που δε γίνεται ούτε καν κουβέντα για το πότε θα ξεκινήσουν- την ίδια στιγμή να παίρνονται άλλα μέτρα που αυτή τη στιγμή δεν τα χρειάζεται το Πανεπιστήμιο», σημείωσε.

Επίσης, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πίστευε ότι θα έβρισκε αντιδράσεις για το νομοσχέδιο. «Τους χαλάσαμε τα σχέδια και συνεχίζουμε», υπογράμμισε.

Ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών κάλεσε όλους τους Ξανθιώτες φοιτητές, που δεν έχουν κι αυτοί επιστρέψει στις σχολές τους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση του Συλλόγου, αλλά και στο προσωπικό του ΔΠΘ, που, όπως είπε, πλήττονται από αυτήν την πολιτική.

Ακούστε την παρέμβαση της κ. Μ.Πριοβόλου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Ελευθερία Μούκανου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

 

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά