Αδιάλειπτα εξελίσσεται ο προγραμματισμός της Δημοτικής Αρχής – Αιχμή του δόρατος οι υποδομές εκπαίδευσης

Τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου για τον Δήμο Ξάνθης ανέλυσε ο Δήμαρχος, Μανώλης Τσέπελης, μέσα από τη συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου.

Ο κ. Τσέπελης αναφέρθηκε στον προγραμματισμό των έργων και των διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, εστιάζοντας στις κτιριακές υποδομές εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, αλλά και σε επιμέρους τομείς που η υλοποίησή τους έχουν ως στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών –μικρών και μεγάλων.

Σχολείο στο Δροσερό και η ανέγερση του 4ου Λυκείου Ξάνθης

Για τη δημοτική αρχή, πρώτιστη ανάγκη η κατασκευή σχολικών μονάδων, ώστε η εκπαίδευση να γίνεται με ποιοτικούς όρους για τους νέους του δήμου μας, που αποτελούν και το μέλλον του. Προτεραιότητα, όπως είπε, είναι η αγορά οικοπέδου, στα όρια της πόλης και κοντά στον οικισμό του Δροσερού, ώστε να κατασκευαστεί μια σύγχρονη υποδομή, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που θα καλύπτει τις ανάγκες αυτών των παιδιών.

Θύμισε, μάλιστα, ότι ως βασικό μέλος της δημοτικής αρχής Αμοιρίδη, δημιουργήθηκε το 15ο δημοτικό σχολείο Ξάνθης, που ήταν και το πρώτο που έγινε μέσα στον οικισμό. «Ξεκινήσαμε με πέντε μαθητές. Και τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα», τόνισε, επισημαίνοντας ότι «είναι πολύ βασικό η δημοτική αρχή να ανοίγει έναν “δρόμο”… Μετά, θα πρέπει να περιμένουμε»…

Είναι γεγονός ότι η σχολική διαρροή στο Δροσερό έχει πλέον τιθασευτεί. Όλο και περισσότερα παιδιά πηγαίνουν σχολείο και κάποια έχουν εισαχθεί και στα Πανεπιστήμια… «Όλο και περισσότεροι συνδημότες μας φτιάχνουν τις δικές τους δουλειές, συμμετέχουν ενεργά, στην τοπική κοινωνία και οικονομία», υπογράμμισε ο κ. Τσέπελης.

Τη συλλογιστική του ανέλυσε και στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, με τον οποίο είχε μια εποικοδομητική συνάντηση την περασμένη Πέμπτη. Ο τελευταίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής. «Η ανταπόκριση θα φανεί σύντομα», επισήμανε ευχαριστώντας και τον Περιφερειάρχη, καθώς, όπως είπε, το εγχείρημα, γίνεται σε συνεργασία με την ΠΑΜΘ.

Στην ίδια συνάντηση, ο δήμαρχος Ξάνθης είχε την ευκαιρία να αναφερθεί και στις προσπάθειες του δήμου για την ανέγερση του 4ου Λυκείου Ξάνθης, για το οποίο, όπως είπε, θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις πολύ σύντομα. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι «συνθήκες covid 19» ανέκοψαν την πορεία του, καθώς πολλοί αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες βρέθηκαν σε ειδικές συνθήκες εργασίας όπως τηλεργασία ή απαιτήθηκε να λάβουν άδειες ειδικού σκοπού.

Ψηλά, στην ατζέντα της δημοτικής αρχής παραμένει ο προγραμματισμός, σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για τη σύνταξη μελετών, με στόχο την κατασκευή δύο νηπιαγωγείων αλλά και ενός βρεφονηπιακού και ενός νηπιακού σταθμού, όπως επίσης, και μιας ακόμη σχολικής δομής στα Κιμμέρια.

«Σπίτι Αθλητισμού και Πολιτισμού»

Στη συνάντηση με τον υπουργό ο Δήμαρχος παρουσίασε το «Σπίτι Αθλητισμού και Πολιτισμού». Η δημοτική αρχή προκρίνει την κατασκευή ενός εμβληματικού έργου που θα εκτείνεται σε 7.500 τ.μ. στεγασμένων χώρων ενώ προβλέπεται και υπόγειο πάρκινγκ 80 θέσεων, στη θέση του κτηρίου «Αρίων», στον περιβάλλοντα χώρο του Κολυμβητηρίου Ξάνθης.

Σύνδεση με φυσικό αέριο και ασφαλτοστρώσεις

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι βασικό στόχο αποτελεί και η κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου, ευχαρίστησε μάλιστα, για την άψογη συνεργασία την εταιρία, και πρόσθεσε ότι το έργο που ήδη δρομολογείται θα μεταφέρει χρονικά τα έργα εσωτερικής οδοποιίας καθώς, όπως υπογράμμισε, θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί για να ακολουθήσουν οι ασφαλτοστρώσεις.

Ο κ. Τσέπελης ανακοίνωσε, επίσης, ότι έχουν εγκριθεί στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης 3 εκατομμύρια ευρώ για τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ, μια πολύ θετική εξέλιξη, όπως ο ίδιος τόνισε.

Ερωτώμενος για την απόφαση του συνδυασμού «Αγάπη για την Ξάνθη μας» να παραμείνει τελικά ενεργή στο δημοτικό συμβούλιο, χαιρέτισε την απόφαση αυτή.

«Οι αγώνες γίνονται μέσα. Ο κόσμος μας τίμησε με την ψήφο του, για να είμαστε εδώ. Μπορεί να μη συμφωνεί κάποιος με τη διαδικασία, αλλά αυτή είναι και αυτήν υπηρετούμε. Θέλει υπομονή και επιμονή, γιατί ο πολίτης μας τίμησε για να πολεμούμε κάθε μέρα γι’ αυτόν και για την καλυτέρευση της ζωής, συλλογικά, όλων των πολιτών μας και της Ξάνθης μας».

Ακούστε τον Δήμαρχο Ξάνθης, κ. Μ.Τσέπελη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Ελευθερία Μούκανου

Μοντάζ-επιμέλεια : Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά