«Αγάπη για την Ξάνθη μας»: Παραμένει ο συνδυασμός στο Δημοτικό Συμβούλιο – Εξελίσσεται και δημιουργείται πολιτικός φορέας

Ο δημοτικός συνδυασμός «Αγάπη για την Ξάνθη μας» παραμένει τελικά στα δημοτικά έδρανα του δήμου Ξάνθης, παρά την παραίτηση του πρώτου σε ψήφους δημοτικού συμβούλου -όλων των παρατάξεων- Βασίλη Παπαδόπουλου. Παράλληλα, ετοιμάζει την ίδρυση ενός πολιτικού φορέα, ως συνέχεια της δημοτικής παράταξης, θα ακολουθήσει μια αυτόνομη πορεία εντός του δημοτικού συμβουλίου και θα συμμετάσχει και στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Τα παραπάνω εξάγονται και από την επίσημη ανακοίνωση του συνδυασμού που έβαλαν τέλος στην «κρίση» που σημειώθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας.

Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ο επικεφαλής του συνδυασμού Γιάννης Παπαχρόνης τόνισε ότι στόχος των μελών που αποτελούν τον συνδυασμό, αλλά και των συλλογικών οργάνων της παράταξης είναι να ακολουθούν συγκεκριμένες αρχές και όχι «να κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση».

Εξηγώντας τη δήλωση παραίτησης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, επισήμανε πως «Εκείνη την ώρα θεώρησα ότι θα ήταν σωστό να δηλώσω ότι θα παραιτηθώ αφού υπήρχε το προηγούμενο διάστημα ένας έντονος προβληματισμός όλων των συναδέλφων», ενώ συνέχισε να θέτει, όπως είπε, αυτό το θέμα -της δικής του παραίτησης, ως επικεφαλής- και κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων, τόσο με την παραταξιακή συνέλευση, όσο και με τον συνδυασμό. «Κανείς δε συμφώνησε με αυτό», σημείωσε προσθέτοντας ότι θα έπρεπε να σεβαστεί την απόφαση των συλλογικών οργάνων.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η απόφαση είναι να συνεχιστεί η πορεία του συνδυασμού μέσα στο δημοτικό συμβούλιο με αυτονομία, αλλά θέτοντας, όπως τόνισε κάποιους όρους. «Δε θα συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο», είπε και ανέφερε πως πρόκειται να συναντηθεί για το λόγο αυτό με τον δήμαρχο, αλλά και με τους επικεφαλής των παρατάξεων.

Εξέφρασε τη δυσφορία του για τις «πολύωρες και χωρίς αποτέλεσμα» συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, στηλίτευσε τη «στάση» μελών της διοίκησης αλλά και της αντιπολίτευσης, ενώ, σχετικά με την απλή αναλογική, είπε χαρακτηριστικά: «Την “σκότωσαν”, δεν της έδωσαν τη δυνατότητα για να δούμε πώς θα εκτυλίσσονταν»…

Επανέλαβε την απόφαση για αυτόνομη πορεία εντός του δημοτικού συμβουλίου επισημαίνοντας ότι «προχωράμε στο όραμα ώστε ο συνδυασμός μας να γίνει πολιτικός φορέας» και ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα ιδρυθεί σωματείο με τον τίτλο του συνδυασμού, στα βήματα του Χρήστου Πούλιου -αν και όπως σχολίασε, το εγχείρημα εκείνου δεν είχε καλή τύχη.

Δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία του δικού τους εγχειρήματος, καθώς όπως είπε «μας ενώνουν οι αρχές μας τις οποίες και θέλουμε να υπηρετήσουμε».

Ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί στη δημοσιότητα το Καταστατικό του πολιτικού φορέα: «Είναι ένα πόνημα, αποτέλεσμα πολύμηνων διεργασιών και διαβουλεύσεων», είπε.

Να σημειωθεί ότι σε αυτόν τον φορέα σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και ο παραιτηθείς δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Παπαδόπουλος - μαζί και με τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους και τον πρώτο επιλαχόντα, που καλύπτει την κενή θέση του κ. Παπαδόπουλου, στον συνδυασμό, Σταμάτη Σταματιάδη.

Ακούστε τον κ. Γ.Παπαχρόνη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Ελευθερία Μούκανου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά