“Παραπληροφόρηση και ενημέρωση” Με τον Νίκο Παναγιώτου

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, σε συνεργασία με το Xanthi Techlab του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης και το DCN Global Greece Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021 και ώρα 18:00, διαδικτυακή εκδήλωση μέσω της πλατφόρμας ZOOM με τίτλο,

«Παραπληροφόρηση και Ενημέρωση, η μάχη που δίνουμε καθημερινά»

Σκοπός είναι η ενημέρωση των απλών ανθρώπων για τις παγίδες που ενδεχομένως να κρύβουν τα νέα που ακούμε καθημερινά από τις διάφορες ενημερωτικές εκπομπές, ώστε να αποφεύγουμε την παραπληροφόρηση.

Εισηγητής θα είναι ο κ. Νικόλαος Παναγιώτου, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του DCN Global Greece.

Βιογραφικό ομιλητή

Ο Νίκος Παναγιώτου είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διευθυντής του «Εργαστηρίου Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας»  από το 2019.

Υπήρξε υπότροφος του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών (Chevening Scholar of the Foreign and Commonwealth Office UK), υπότροφος της Google, των Πανεπιστημίων Universidade Fernando Pessoa (Πορτογαλία), RCAP Scholar του APU University (Ιαπωνία), του Beijing Foreign Studies University  καθώς και διακρατικών υποτροφιών.

Έχει σημαντικό ερευνητικό έργο, με το πλέον ξεχωριστό αυτό  που χρηματοδοτεί η Google (DigitalNewsInitiaves).

Είναι  επιστημονικά και οργανωτικά υπεύθυνος του “Thessaloniki International Media Summer Academy” και Διευθυντής του “Digital Communication Network South East Europe Hub”, μία κοινοπραξία του ΑΠΘ, του Digital Communication Network, ΜΚΟ, ιδιωτικών και δημόσιων φορέων και εταιριών που εργάζονται στα πεδία της ψηφιακής επικοινωνίας, εκστρατειών κοινωνικού αντικτύπου, τεχνολογίας και καινοτομίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ZOOM.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο και το e-mail τους στην διεύθυνση fthrace@otenet.gr, μέχρι την Πέμπτη 4 Μαρτίου  στις 11:00 το πρωί.

Την Παρασκευή 5 Μαρτίου το πρωί, το Ίδρυμα θα αποστείλει στο e-mail όσων δήλωσαν συμμετοχή, τον σύνδεσμο της εκδήλωσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση είναι να έχετε εγκαταστημένη την εφαρμογή ZOOM στο υπολογιστή, στο tablet ή στο κινητό σας τηλέφωνο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά