Στις 19:00 ο Θανάσης Μουσόπουλος και από το Δημοτικό ραδιόφωνο Ξάνθης προσεγγίζει το θέμα : «Ο Διόνυσος και οι Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές»

Στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών-Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2021 σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει δημοσιοποιηθεί, ο Θανάσης Μουσόπουλος  προσεγγίζει το θέμα : «Ο Διόνυσος και οι Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές».

Θα τον ακούσετε και από τη συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, όπως το μεσημέρι ακούσατε το μήνυμα του Δημάρχου Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη και τα μηνύματα επικοινωνίας του θεσμού από τους πολιτιστικούς-καρναβαλικούς  συλλόγους της Ξάνθης.

Η εξέλιξη του προγράμματος:

 

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00

Διαδικτυακά στη σελίδα facebook.com/kentropolitismouxanthis

Ομιλία του Θανάση Μουσόπουλου - φιλόλογου - συγγραφέα - ποιητή

«Ο Διόνυσος και οι Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές»

Στη βάση και ουσία των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών, που τελούνται στην Ξάνθη από το 1966, συναιρώντας αγροτικά έθιμα και αστικές τελετές, με τη λαϊκή ψυχή της Θράκης στο προσκήνιο, βρίσκεται ο Διόνυσος. Από την προϊστορική Θράκη και την αρχαιοελληνική μυθολογία ο Διόνυσος σύμβολο της γέννησης, της παρακμής αλλά και της ακμής της φύσης, θεός του κρασιού και του αμπελιού, θεός των λαϊκών δυνάμεων και του γλεντιού, από τη Θράκη ξάπλωσε σ' ολόκληρη την Ελλάδα ξέφρενα διονυσιακά τραγούδια και γλέντια. Ο Διόνυσος αντάμα με τον Ορφέα εδώ και χιλιάδες χρόνια μεταμφιέζεται σε χαρά και δημιουργία.

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Καρναβάλι
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά