Δήμαρχος Ξάνθης για τις Θ.Λ.Ε. 2021: Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα κοιτώντας το μέλλον – Εντός Μαρτίου οι προτάσεις για τον Τουρισμό

Ένας θεσμός, όπως οι Λαογραφικές Θρακικές Εορτές – Ξανθιώτικο Καρναβάλι, αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη μας και την περιοχή, ευρύτερα και δεν είναι δυνατόν «να υποστείλει τη σημαία», εξαιτίας της πανδημίας.

Απλώς, όπως σημείωσε ο δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, προσαρμόζεται στις συνθήκες και προετοιμάζεται, ακολουθώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που οι συνθήκες επιβάλλουν, ώστε του χρόνου, τέτοια εποχή -και στο πλαίσιο της κανονικότητας που είναι κοντά- να επανέλθει στην πραγματική του διάσταση, με ορμή και δημιουργικότητα.

«Προς το παρόν», όπως είπε «έστω και διαδικτυακά ο δήμος έχει σχεδιάσει ένα αντιπροσωπευτικό πρόγραμμα, με πολιτιστικές, ψυχαγωγικές και κοινωνικές εκδηλώσεις -ως υπενθύμιση της δυναμικής του θεσμού και με το βλέμμα, στραμμένο στην επόμενη χρονιά.

Ο Δήμαρχος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η κανονικότητα -πρώτα ο Θεός- θα έρθει σύντομα» και πως «όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε τη χειρότερη εμπειρία, των πολλών τελευταίων χρόνων, που ζήσαμε όλο αυτό το διάστημα».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το οικονομικό κόστος, εξαιτίας της ακύρωσης του καρναβαλιού πέρσι -όταν όλα ήταν ήδη έτοιμα- ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, αλλά και φέτος, τα ανταποδοτικά οφέλη που ακολουθούν τον θεσμό δεν ήταν δυνατόν να αποδοθούν στην τοπική οικονομία μας. «Όμως, αυτό στο οποίο θα πρέπει να εστιάσουμε είναι η ανθρώπινη σχέση, η αγάπη και η επικοινωνία μεταξύ μας. Το “ζητούμενο” είναι να συνεργαστούμε αγαπημένοι και ενωμένοι. Με αυτόν τον τρόπο, θα  καταφέρουμε να επανέλθουμε να επανασχεδιάσουμε έναν νέο κύκλο δημιουργίας και αναπτυξιακής πορείας, γι’ αυτήν την υπέροχη κοινωνία, την οποία έχω την τιμή να εκπροσωπώ», υπογράμμισε.

Εποικοδομητικός ο ρόλος του δήμου στη «μετάβαση» της κοινωνίας

Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι «ο δήμος θα παίξει έναν εποικοδομητικό -ουσιαστικό- ρόλο, ώστε η μετάβαση της κοινωνίας από την πανδημία στην κανονικότητα να αποφέρει καρπούς.

«Ήδη, οργανώνουμε το κομμάτι του τουρισμού, ώστε μέσα στον Μάρτιο να έχουμε έτοιμες τις προτάσεις μας σε αυτόν τον τομέα», υπογράμμισε και ανακοίνωσε ότι θα συγκληθεί εν ευθέτω χρόνω η επιτροπή Τουρισμού του Δήμου, η οποία, θα κληθεί να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα και να σχεδιάσει ένα ρεαλιστικό και τεκμηριωμένο “πακέτο” προτάσεων για τον τουρισμό».

Ακούστε το Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μ. Τσέπελη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Ελευθερία Μούκανου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

 

Καρναβάλι
Κοινωνικά
Τοπικά