Μίμης Μίλκογλου: «Ακορντεόν» η κίνηση στην αγορά – Διευκρινίσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή - Τα δύσκολα είναι μπροστά

Αναμενόμενη η παράταση της εκπτωτικής περιόδου, καθώς χάθηκε ο μισός Ιανουάριος και ο Φλεβάρης, από τη φύση του μικρός και «δύσκολος» -πολλώ μάλλον, που η πανδημία έχει ανατρέψει κάθε προγραμματισμό…

Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, Μίμης Μίλκογλου αναφέρθηκε στη «δύσκολη επανεκκίνηση» του λιανεμπορίου, αλλά και στο επόμενο σκοτεινό διάστημα της νέας χρονιάς.

Χαρακτήρισε «αναμενόμενη» την παράταση των εκπτώσεων και τον Μάρτιο, ενώ έκανε λόγο για «περίοδο προσαρμογής», τόσο για μικρομεσαίους όσο και για καταναλωτές, επισημαίνοντας ότι ο τρίτος μήνας του χρόνου ήταν πάντα μήνας προσφορών.

Σημείωσε ότι η κίνηση είναι «σαν το ακορντεόν που αναφέρει η κυβέρνηση», καθώς οι μέρες κίνησης και ηρεμίας είναι μοιρασμένες. «Ήταν μια δύσκολη περίοδο για όλους μας. Θέλουμε να την αφήσουμε πίσω μας και να κοιτάξουμε μπροστά», επισήμανε. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, οι πρώτοι μήνες του 21 θα είναι πραγματικά πολύ δύσκολοι, καθώς τα χρέη έχουν συσσωρευτεί.

Απευθυνόμενος στο καταναλωτικό κοινό δήλωσε ότι στην τοπική αγορά υπάρχει επάρκεια και ποιότητα, αλλά και συμφέρουσες τιμές, όπως σε κάθε περίοδο.

Επανέλαβε τη θέση του, ότι η πολιτεία θα πρέπει να στηρίξει επί της ουσίας του μικρομεσαίους και όχι με «ασπιρίνες», όπως είναι η επιστρεπτέες προκαταβολές…

Πάντως, σχετικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή, υπενθύμισε ότι μέχρι το μέσον του μήνα θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν την αίτησή τους και να αναμένουν, καθώς αμέσως μετά αυτή υπόκειται ελέγχου.

Σχετικά με το χρόνο πίστωσης της προκαταβολής, όπως τόνισε, αυτή εξαρτάται και από τον χρόνο που έχει γίνει η αίτηση.

«Το λιανεμπόριο θα δεχτεί μεγάλο πλήγμα το πρώτο εξάμηνο του 21», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η πολιτεία θα πρέπει να προβεί σε άμεση λήψη μέτρων –«βοηθημάτων», ώστε οι μικρομεσαίοι να κρατήσουν τα μαγαζιά τους ανοιχτά…

Ο ίδιος ανέφερε ότι στις 18 Μαρτίου το λιανεμπόριο κλείνει ένα χρόνο με τον κορωναϊό και τις επιπτώσεις του. «Το μισό λιανεμπόριο είναι 6 μήνες σχεδόν κλειστά και η εστίαση πολύ παρά πάνω. Θα σκάσει η βόμβα κάπου οπότε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να ορθοποδήσουμε σιγά-σιγά», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι είναι αναγκαίες οι διευκολύνσεις ώστε οι μικρομεσαίοι να μπορέσουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, οι οποίες έχουν συσσωρευτεί.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου υπογράμμισε ότι οι μικρομεσαίοι δεν μπορούν παρά να είναι ενωμένοι, αν θέλουν να καταφέρουν κάτι. «Δε γίνεται μεμονωμένα. Μια γροθιά, όλοι μαζί», υπογράμμισε.

Ακούστε τον κ. Μ.Μίλκογλου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Ελευθερία Μούκανου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά