Απευθείας μετάδοση από τον Ραδιοφωνικό σταθμό του Δήμου Ξάνθης, η εκδήλωση "Η συμβολή των «Θρακικών Χρονικών» στην ανάπτυξη των Λαογραφικών Εορτών της Ξάνθης"

Στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2021, σήμερα,  Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 στις  19:00 θα πραγματοποιηθεί η online διάλεξη με θέμα:

"Η συμβολή των «Θρακικών Χρονικών» στην ανάπτυξη των Λαογραφικών Εορτών της Ξάνθης"

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας και από τη συχνότητα του Δηυμοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης.

Την ομιλήτρια Ζωή Ντάφου, φιλόλογος Δ.Ε. - Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Τμήματος Ιστορίας- Εθνολογίας του Δ.Π.Θ. προλογίζει ο Δρ. Θανάσης Β. Κούγκουλος, Ε.ΔΙ.Π. Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ. και τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Δημήτρης Γκαγκαλίδης.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί  ο ρόλος του συγγραφέα Στέφανου Ιωαννίδη, ως επιφανούς ανθρώπου της πνευματικής ζωής της Ξάνθης και ιδρυτικού μέλους και προέδρου της ΦΕΞ, στην προαγωγή της λαογραφικής  έρευνας του τοπικού πολιτισμού.

 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης στο Facebook.

 

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συζήτηση που θα ακολουθήσει, μπορούν να συνδεθούν μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας zoom στον ακόλουθο σύνδεσμο:

 

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά