Ο βασιλιάς του Καρναβαλιού Ξάνθης δεν ανησυχεί για τον θεσμό: Όλα θα περάσουν και θα ξανάρθουν όλα…

Στην πόλη μας βρίσκεται αυτό το διάστημα ο «Βασιλιάς του Καρναβαλιού της Ξάνθης», κατά κόσμον Παναγιώτης Γεωργίου. Μπορεί ο κόβιντ να έχει βάλει φραγμό στις «ζωντανές» εκδηλώσεις, ωστόσο, ο ίδιος δίνει το παρών και τον «τόνο» της γιορτής επισημαίνοντας ότι ο θεσμός θα συνεχίσει δυναμικός και αυτούσιος, όταν η κανονικότητα επιστρέψει.

Από την Παρασκευή, βρίσκεται στην Ξάνθη για έναν διττό λόγο: Ετοιμάζει ένα οδοιπορικό στην «κυρά της Θράκης», την Ξάνθη, το οποίο και θα προβληθεί από το κανάλι του στο youtube το «Πειρατολόγιο». «Ναι, “περπατήσαμε” από τα Πλατάνια εκεί, στο Z Palace, μέχρι και το Μονοπάτι της Ζωής», τόνισε.

Ταυτόχρονα, ενημέρωσε ότι ο ίδιος έχει λάβει άδεια από την Πολιτική Προστασία για τη βιντεοσκόπηση των συγκεκριμένων χώρων και τόνισε ότι όλη η δραστηριότητά του γίνεται βάσει των πρωτόκολλων της πανδημίας.

Να σημειωθεί ότι σήμερα το απόγευμα, μάλιστα θα βιντεοσκοπήσει και το κάψιμο του Τζάρου, το οποίο θα προβληθεί την Κυριακή, διαδικτυακά.

Επισήμανε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και πως η τοπική οικονομία της Ξάνθης, έχει βληθεί τα τελευταία δύο χρόνια, ωστόσο, όπως υπογράμμισε το Καρναβάλι αποτελεί κυρίως «γιορτή παιδιών» και γι’ αυτό θα πρέπει να κρατηθεί η εορταστική ατμόσφαιρα.

Ο «βασιλιάς» σημείωσε πως οι Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές είναι ένας πολύ μεγάλος θεσμός, «έχει τόσο βαθιά θεμέλια που δε σβήνουν ποτέ, είναι στο αίμα της πόλης, του δήμου, των οικισμών», επισήμανε.

Ευχαρίστησε για την πρόσκληση, ευχήθηκε καλή επιτυχία στις διαδικτυακές εκδηλώσεις του δήμου και κάλεσε, με τη σειρά του τους Ξανθιώτες να συμμετάσχουν στην Αιμοδοσία την Κυριακή, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο.

«Θα περάσουν όλα και θα ξανάρθουν όλα», σημείωσε και ευχαρίστησε την δημοτική αρχή και το Κέντρο Πολιτισμού «που με προσκάλεσαν για να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι στα δρώμενα της πόλης», σημείωσε.

Ακούστε τον Βασιλιά του Καρναβαλιού της Ξάνθης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Ελευθερία Μούκανου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

 

Καρναβάλι
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά