Μαραθώνια ραδιοφωνική εκπομπή και Θεατρική μουσική παράσταση, οι δύο δράσεις της «Γέφυρας» στις Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές Ξάνθης

Ο πολιτιστικός σύλλογος φοιτητών Ξάνθης, «Γέφυρα» δικαιολογεί με τον καλύτερο τρόπο, την επωνυμία του, «ενώνοντας» την φοιτητική κοινότητα με την τοπική κοινωνία, ως δρώσα και ενεργή ομάδα…

Οι φοιτητές απάντησαν στην πρόσκληση του Κέντρου Πολιτισμού προς όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής για την κατάθεση προτάσεων που θα συναποτελούσαν το πρόγραμμα των φετινών -ιδιότυπων- Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών-Καρναβάλι 2021.

Το αποτέλεσμα είναι δύο δράσεις που οι φοιτητές προσφέρουν σε όλους τους Ξανθιώτες και που πραγματοποιούνται σήμερα.

Η πρώτη δράση, αφορά στον ραδιομαραθώνιο που οι συντελεστές του φοιτητικού ραδιοφωνικού σταθμού Underground Radio και του φοιτητικού περιοδικού GUM Magazine ετοιμάζουν μέσα από τη συχνότητα της «Όμορφης πόλης», από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ και ο οποίος θα εξελιχθεί σε τέσσερις ενότητες-εκπομπές, με κεντρικό τίτλο «Αγάπη και Έρωτας»…

Η πρόεδρος του συλλόγου Μερόπη-Ελένη Γκαβογιάννη, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ανέφερε ότι 12 συνολικά μέλη από το ραδιόφωνο και το περιοδικό θα αναλύσουν το «θέμα» από διαφορετικές πτυχές. «Είναι πραγματικά πολύ μεγάλη η συμμετοχή και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό, καθώς και άλλες φορές θέλαμε να συμμετάσχουμε -και μάλιστα, σε κανονικές συνθήκες- αλλά δεν τα είχαμε καταφέρει». Τόνισε, ωστόσο, ότι λήφθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας που η πανδημία επιβάλει (ράπιντ τεστ) ενώ οι φοιτητές δε θα συγχρωτιστούν, αντίθετα θα βρίσκονται στα τρία διαφορετικά στούντιο του Σταθμού (ένας στο καθένα) και θα εναλλάσσονται, καθώς ολοκληρώνεται ο χρόνος των εκπομπών.

Στην προσπάθεια συμμετέχουν οι: Μερόπη-Ελένη Γκαβογιάννη, Λαμπρινή Δούκα, Φίλιππος Ήλτσιου, Νίκος Νότας, Βαγγέλης Καπλάνης, Ξένια Παραστατίδου, Γιώργος Μελίτος, Γιώργος Πραχαλιάς, Ξανθή Χρυσαφίδου, Στέλιος Καφαλτής, Δέσποινα Παναγιωτίδη, Θανάσης Σένδρος.

«Θα γίνεται κάποια αναμετάδοση στο φοιτητικό ραδιόφωνο από την διεξαγωγή των εκπομπών, ενώ θα στριμάρουμε και στα σόσιαλ της Γέφυρας», ενημέρωσε η πρόεδρος.

Η δεύτερη δράση, θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την λήξη του ραδιομαραθώνιου, στις 8 το βράδυ. Πρόκειται για την προβολή της θεατρικής μουσικής παράστασης «Ο καραγκιόζης και ο κορωναϊός». «Είναι μια σύμπραξη που τη θέλαμε πολύ, αυτή της θεατρικής, της μουσικής και της ομάδα εικαστικών», σχολίασε. Το έργο είναι μια σύγχρονη εκδοχή του Καραγκιόζη. Η Μερόπη Γκαβογιάννη ευχαρίστησε εκ μέρους όλων το Θέατρο Σκιών Μιχάλη Ζαχαρή που εμπιστεύθηκε το έργο, η διασκευή του οποίου έγινε από την Ομάδα Διασκευών του Συλλόγου.

«Η παράσταση έχει μαγνητοσκοπηθεί, όμως όλοι οι συντελεστές ηθοποιοί και μουσικοί βρέθηκαν επί σκηνής. Οι μουσικοί μας έπαιξαν ζωντανά», τόνισε.

Την παράσταση μπορούμε να παρακολουθήσουμε μέσα από τη σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού στο facebook και φυσικά, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της «Γέφυρας»…

Ακούστε την κ. Γκαβογιάννη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Ελευθερία Μούκανου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Καρναβάλι
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά