Η Νέα Νίκη της Ξάνθης. 0-3 στη Δράμα

Νέα  εκτός έδρας νίκη  πήρε το απόγευμα της Κυριακής (14/3) ο ΑΟ Ξάνθης στο γήπεδο της Δράμας, φτάνοντας στο 0-3 επί της Δόξας, λίγες μέρες μετά το 1-0 στα Πηγάδια, στο εξ αναβολής παιχνίδι του α’ γύρου.

Η νέα επιτυχία της ομάδας του Μπάμπη Τεννέ ήρθε από το γκολ που σημείωσε ο Ελίνι Δημούτσος (6′) και τα δύο γκολ του Ανδρέα Τάτου (29′ με πέναλτι, 48′) που έφτασε στα 4 προσωπικά. Από το 68′ ο ΑΟΞ αγωνίζονταν με 10 παίκτες με τον Βέρκερ να αποβάλλεται μετά την 2η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε. Μετά το τέλος της 14ης αγωνιστικής της Super League 2, η ξανθιώτικη ομάδα έχει 23 βαθμούς στον σχετικό πίνακα και βρίσκεται στην 5η θέση.

Επόμενη αναμέτρηση για την ομάδα μας την Τετάρτη (15:30, ΕΡΤ 3) με τον Λεβαδειακό στο Xanthi FC Arena.

Στο 6′ μετά από οργανωμένη αντεπίθεση, Δημούτσος, Τάτος και Μπριλάντε συνεργάστηκαν με τελικό κάτοχο τον πρώτο, που με πλασέ έκανε το 0-1.

Στο 26′ η καλή εκτέλεση φάουλ του Ανδρέα Τάτου, αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Στεφανάκο. Στο επόμενο λεπτό Σχρόιεν και Μικελτάτζε συνεργάστηκαν με το πλασέ στην κίνηση του τελευταίου να περνά άουτ. Στο 29′ ο Παρασκευάς σταμάτησε με το χέρι την προσπάθεια του Σχρόιεν μέσα στην περιοχή και το πέναλτι που δόθηκε, το εκτέλεσε εύστοχα ο Τάτος, κάνοντας το 0-2.

Στο 33′ μετά από σέντρα του Μπριλάντε, ο Σχρόιεν έκανε το σουτ στην κίνηση με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ και στο 38ο λεπτό το δυνατό σουτ του Μικελτάτζε πέρασε άουτ. Στο 40′ ο επιθετικός του ΑΟΞ, πάσαρε στον Σχρόιεν, ο οποίος από πλάγια θέση κέρδισε τελικά κόρνερ. Στο 45′ ο Σχρόιεν από αριστερά έκανε την όμορφη προσπάθεια και τη σέντρα για τον Μικελτάτζε, με τον τελευταίο μην βρίσκει στόχο. Στις καθυστερήσεις του α’ μέρους το σουτ του Μπελεβώνη πέρασε άουτ.

Στο 48′ ο Τάτος με εντυπωσιακό γυριστό σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 0-3 και στο 77′ το σουτ του Γιάννη Μυστακίδη πέρασε λίγο άουτ.

Στο 84′ το σουτ του Νιμπά μπλόκαρε ο Ίτσο. Στις καθυστερήσεις ο Μαυριάς έκανε το σουτ με τον Ίτσο να αποκρούσει σε κόρνερ με δύσκολη επέμβαση.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Φώτης Ντάουλας (ΕΠΣ Δυτ. Αττικής) με α’ βοηθό τον Αλέξανδρο Μπαλιακα (ΕΠΣ Κοζάνης), β’ βοηθό τον Νικόλαο Σάββα (ΕΠΣ Σερρών) και 4ο διαιτητή τον Αθανάσιο Δραγούση (ΕΠΣ Κιλκίς).

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Θανάσης Κολιτσιδάκης): Ηλιάδης (8′ λ. τρ. Στεφανάκος), Κουκόλης, Νίμπα, Παπαργυρίου, Μπελεβώνης (46′ Κουτσιανικούλης), Μενσά (78′ Μπαράνκο), Κόντος (46′ Μαρινάκης), Σαμπανίδης, Παρασκευάς, Αγγελόπουλος (63′ Φυτόπουλος), Μαυριάς. 

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Μπάμπης Τεννές): Ίτσο, Παπάζογλου Τ., Γκαρσία (65′ Τσαμούρης), Τζούρμαν, Βέρκερ, Μπριλάντε, Θυμιάνης, Σχρόιεν (73′ Μυστακίδης), Δημούτσος (65′ Τεσίγια), Μικελτάτζε, Τάτος (83′ Σιατραβάνης).

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αθλητικά
Πολιτιστικά
Τοπικά