Ο Υποστράτηγος Δημήτριος Χούπης, παρέδωσε τη Διοίκηση της 95 ΑΔΤΕ στον Υποστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου.

Τελετή αλλαγής Διοίκησης της 95 ΑΔΤΕ πραγματοποιήθηκε  στο στρατόπεδο «Στρατηγού Κατεχάκη» κατά την οποία ο Υποστράτηγος Δημήτριος Χούπης, παρέδωσε τη Διοίκηση στον Υποστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου, παρουσία του Διοικητή της ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγου Νικόλαου Φλάρη και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου.

Η τελετή, διεξήχθη χωρίς προσκεκλημένους και με μειωμένο αριθμό προσωπικού, όπως προβλέπεται.

 

Τι επισήμανε ο υποστράτηγος Δημήτριος Χούπης
Στην ομιλία του ο απερχόμενος Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ κ. Χούπης, παραδίδοντας τη Διοίκηση ενώ έχει τοποθετηθεί  επικεφαλής του Κλάδου Διακλαδικών Πληροφοριών στο ΓΕΕΘΑ,  επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Χαιρετώ με υπέρτατο σεβασμό, υποκλινόμενος ευλαβικώς ενώπιον του παριστάμενου Ιερού Κειμηλίου της Πολεμικής Σημαίας της 95 ΑΔΤΕ και αποτίνω τον προσήκοντα φόρο τιμής στις Πολεμικές Σημαίες των Συγκροτημάτων και των Μονάδων της ΑΔΤΕ.  Σκύβω ευλαβικά το κεφάλι και σεμνύνομαι, μνημονεύοντας τους υπέρ της Πίστεως και Πατρίδος Αθανάτους ηρωικώς πεσόντες Αξιωματικούς, Οπλίτες, Εθνοφύλακες και Εφέδρους, στους Απανταχού Αγώνες υπέρ της Ελευθερίας και της ανεξαρτησίας του Έθνους, καθώς και σε όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους ή τη σωματική τους ακεραιότητα, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στην ειρηνική περίοδο.  Μου εγένετο εξαιρετικά μεγάλη τιμή εκ μέρους της Πατρίδος και του Στρατού Ξηράς, επιλέγοντάς με ως Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ.  Τιμή και Δόξα να ζήσω το μοναδικό προνόμιο να υλοποιήσω το όνειρό μου ως Εύελπις, αυτό της επιλογής μου να διοικήσω τον πιο πολυσχιδή, επιχειρησιακά σύνθετο και μοναδικό Σχηματισμό επιπέδου Μεραρχίας, με περιοχή ευθύνης όλο το νότιο Σύμπλεγμα της Δωδεκανήσου, των 402 νησιών, μικρονήσων και βραχονησίδων. Μια επιτηρητική ζώνη από Β προς Ν 95 ναυτικών μιλίων και από Α προς Δ 170 ναυτικών μιλίων, η οποία αποτελεί το μυοκάρδιο του Αιγαίου Αρχιπελάγους και της Ανατολικής Μεσογείου, ένα από τα κρισιμότερα και κομβικά κέντρα βάρους της ΑΣΔΕΝ.

Σε αυτό το περιβάλλον, με πιστή προσήλωση στις στρατιωτικές και παραδοσιακές αρχές και αξίες, έχοντας βαθιά συναίσθηση του χρέους, της ιστορικής κληρονομιάς και αποτείνοντας φόρο τιμής στο επιτελεσθέν έργο των προκατόχων Διοικητών, ΠΑΡΑΔΙΔΩ σήμερα τη Διοίκηση της ΑΔΤΕ, με αισθήματα υπερηφάνειας και τιμής, υλοποιώντας και εκπληρώνοντας στο ακέραιο την  αποστολή μου, ήτοι εδαφικά ακέραια, με 402 νησιά, μικρονήσους και βραχονησίδες, όπως την παρέλαβα χωρίς ουδεμία ανθρώπινη απώλεια και έχοντας την πεποίθηση ότι και την χρονιά αυτή έχει προστεθεί ένα λιθαράκι στο όλο οικοδόμημα που λέγεται 95 ΑΔΤΕ.

Παραδίδω τη Διοίκηση του Σχηματισμού, σε έναν εξαίρετο Αξιωματικό, συνάδελφο, τον Υποστράτηγο Θεοδώρου Εμμανουήλ, βαθύ γνώστη των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, τον οποίο σας παροτρύνω να τον στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι πρόκειται για Άριστο Διοικητή, με βαθιά γνώση των τεκταινομένων στην περιοχή και ο οποίος είμαι πεπεισμένος, ότι θα βελτιώσει έτι περαιτέρω το επιχειρησιακό και καθημερινό έργο του Σχηματισμού, όπως άοκνα πράττει σε όλη του τη στρατιωτική διαδρομή, εργαζόμενος ταυτόχρονα ως αγωνοθέτης αλλά και ως αγωνιστής. Του εύχομαι ολόψυχα υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στο δύσκολο και απαιτητικό έργο που αναλαμβάνει προκειμένου στη Διοίκησή του, να υλοποιήσει τη δική του στοχοθεσία και να προσθέσει το δικό του ισχυρό αποτύπωμα.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Θεό, την Προστάτιδα του Ελληνισμού Υπερμάχω Στρατηγό την Παναγία και τους ΕΝ Δωδεκανήσω Αγίους, που με αξίωσαν να περατώσω τη Διοίκησή μου στην 95 ΑΔΤΕ, υγιής, χωρίς απώλειες και να παρακαλέσω ο Αϊ-Γιώργης, η Αγία Βαρβάρα, ο Αϊ-Νικόλας και οι Αρχάγγελοι να μας προστατεύουν στην ξηρά, στη θάλασσα και στον αέρα των νησιών μας, ώστε να εκτελέσουμε με απόλυτη επιτυχία και στο ακέραιο την αποστολή μας».

Ο νέος διοικητής  υποστράτηγος κ. Εμμανουήλ Θεοδώρου

Με τη σειρά του, στην ομιλία του ο νέος Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ κ. Θεοδώρου τόνισε τα ακόλουθα:
«Με απόφαση της Στρατιωτικής Ηγεσίας αναλαμβάνω από σήμερα Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ».
Το γεγονός αυτό, αποτελεί εξαιρετική τιμή για μένα και με γεμίζει υπερηφάνεια, καθώς στη θέση αυτή διακρίθηκαν άριστοι συνάδελφοι μεταξύ των οποίων και οι 2 παριστάμενοι Στρατηγοί, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης και ο απερχόμενος Διοικητής Υποστράτηγος Δημήτριος Χούπης, στους οποίους όλοι εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για την προσφορά τους.

Με σεβασμό λοιπόν στην παρακαταθήκη που μας κληροδότησαν οι προκάτοχοί μας, πρόθεσή μου είναι η άμεση ανάληψη δράσης για τη συνέχιση του εξαιρετικού έργου που έχει επιτελεσθεί κάτω από τις δύσκολες συγκυρίες που διαμορφώνουν οι πρωτοφανείς απειλές για τη χώρα μας, της τουρκικής προκλητικότητας και της πανδημίας COVID-19.

Η διοίκησή μου θα είναι ανθρωποκεντρική, σύμφωνη με τους νόμους και τους στρατιωτικούς κανονισμούς, με ειλικρινές ενδιαφέρον για τα προβλήματά σας, υπηρεσιακά αλλά και ατομικά, αξιοπρεπή και δίκαιη αντιμετώπιση όλων σας και κατάλληλη αξιοποίηση ανάλογα με τις δεξιότητές σας.

Προσβλέπω σε σας με απόλυτη εμπιστοσύνη, γνωρίζοντας τις ικανότητές σας, την αφοσίωση και την αγάπη σας για την Πατρίδα.

Οι προκλήσεις των καιρών είναι μεγάλες και έχουμε χρέος να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων.
Θέλω να γνωρίζετε ότι η αδράνεια, ο εφησυχασμός, η εμμονή σε στερεότυπα και η μιζέρια, δεν έχουν θέση στην 95 ΑΔΤΕ. Εργαστείτε άοκνα, με πάθος και ανακαλύψτε τα όρια των δυνατοτήτων σας, διατηρώντας παράλληλα άριστες ανθρώπινες σχέσεις.

Στην ηγεσία μας, υπόσχομαι ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της όντας εκπαιδευμένοι, αποφασισμένοι και έτοιμοι για τη στιγμή.

Με τη βεβαιότητα ότι όλοι, με τη βοήθεια του Θεού και της Υπερμάχου Στρατηγού, θα εκτελέσουμε την αποστολή μας στο ακέραιο, σας εύχομαι υγεία, δύναμη και επιτυχία».

 

 

 

 

 

 

Πηγή: rodiaki.gr

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά