Δίκτυο «Είμαστε Μαζί Έχουμε Φωνή»: Ικανοποίηση για την υιοθέτηση του αιτήματος για Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών από τον Δήμο Ξάνθης

Μεγάλη ικανοποίηση αισθάνονται τα μέλη του Δικτύου «Είμαστε Μαζί Έχουμε Φωνή» καθώς το πρώτο αίτημά τους, για την σύσταση Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών στην Ξάνθη, υιοθετήθηκε από τον Δήμο Ξάνθης.

Αυτό δήλωσε η εκπρόσωπος του Δικτύου και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη», Αριάνα Παπαϊωάννου, μιλώντας στην Όμορφη πόλη.

«Είναι η πρόταση όλων των συμπολιτών μας», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «απλώς εμείς πήραμε την πρωτοβουλία».

Το Δίκτυο συνεχίζει να ενισχύει την προσπάθειά του προς αυτήν την κατεύθυνση καθώς συνεχίζει την συλλογή υπογραφών, ενώ έρχεται και σε επαφή με συλλόγους της πόλης μας -επαφή, που όπως τόνισε η κ. Παπαϊωάννου, είναι πολύ θερμή.

Επισήμανε ότι βασικό μέλημα σε αυτή τη φάση είναι η δημιουργία της Συμβουλευτικής Γραμμής -«όσο το δυνατόν πιο γρήγορα»- η οποία θα πρέπει να στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό (ψυχίατρο, κοινωνικό λειτουργό και νομικό) ώστε να μπορεί ουσιαστικά να κατευθύνει τις γυναίκες που βιώνουν τη βία-αλλά και όποιον απευθύνεται σε αυτήν.

«Είχαμε καταθέσει το αίτημα στον Δήμο στις 9 Μαρτίου και σε εκείνη τη συνάντηση ήταν παρούσα η κ. Ψωμά η οποία είχε τότε εκφράσει το ενδιαφέρον της για την επίτευξη του στόχου», σημείωσε.

Ωστόσο και η ανταπόκριση των συμπολιτών μας είναι πολύ μεγάλη. «Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην ενδιαφέρεται γι’ αυτό το μείζον ζήτημα και μάλιστα σε μια περιοχή όπως η δική μας, με τις κοινωνικές και οικονομικές διακυμάνσεις που παρουσιάζει», σημείωσε και έδωσε έμφαση στην μεγάλη ευαισθητοποίηση των νέων.

Να σημειωθεί ότι το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, στο οποίο εντάσσεται η συγκεκριμένη Δομή, έχει παραταθεί έως το 2023.

Παράλληλα, τόνισε ότι το Δίκτυο, θα είναι κοντά και στο μεγαλόπνοο έργο του δήμου για τη δημιουργία Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών στη Σταυρούπολη και υπογράμμισε πως τα μέλη του είναι έτοιμα να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για την ολοκλήρωσή του.

Ακούστε την κ. Α.Παπαϊωάννου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Ελευθερία Μούκανου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά