Ιπποκράτης Καμαρίδης για τον έλεγχο αστικών λυμάτων: Το ιικό φορτίο στην Ξάνθη είναι ιδιαίτερα χαμηλό

Αναστάτωση προκλήθηκε στην Ξάνθη με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού σε αστικά λύματα.

Οι μετρήσεις που αφορούν στην περίοδο 29 Μαρτίου έως 4 Απριλίου, «δείχνουν» αύξηση του ιικού φορτίου στην περιοχή μας, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να μας ανησυχεί, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ξάνθης, ιατρός Ιπποκράτης Καμαρίδης.

Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο εξήγησε ότι η «αύξηση 88%» δε θα πρέπει να ανησυχεί καθώς έχει υπολογιστεί συγκρινόμενη με το αποτέλεσμα της προηγούμενης εβδομάδας που ήταν σε επίπεδα του μηδενός.

«Οτιδήποτε συγκρινόμενο με το Ο φαίνεται υπέρογκο», τόνισε και κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και «να μην ασχολούνται με μαθηματικά που δε γνωρίζουν».

Υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια έγκυρη επιστημονική διαδικασία που εκπονείται από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΔΥ. Σημείωσε πως η Ξάνθη είναι μόλις μεταξύ τεσσάρων περιφερειακών πόλεων που ανταποκρίθηκαν σε αυτή τη διαδικασία και υπεραμύνθηκε την απόφαση του δήμου για συμμετοχή.

«Πιστεύουμε ότι κάνουμε με το παραπάνω ό,τι πρέπει για να διαφυλάξουμε την υγεία των συνδημοτών μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακούστε τον κ. Ι.Καμαρίδη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Ελευθερία Μούκανου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά