Αντιστράτηγος Γεώργιος Γεωργιάδης: Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ θα απασχολήσει την Τουρκία

Ευχές, αλλά και αρκετές σημαντικές επισημάνσεις είχε να κάνει ο παλιός και καλός φίλος του δημοτικού ραδιοφώνου, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξάνθης, αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Αμερικανό πρόεδρο το έργο της Ένωσης αλλά και το εμβόλιο κατά της covid 19…

Η αναγνώριση

Ο Στρατηγός χαιρέτισε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Αμερικανό πρόεδρο, επισημαίνοντας ότι επρόκειτο για προεκλογική του δέσμευση την οποία και τελικά υλοποίησε. «Χαίρομαι που μια μεγάλη χώρα είπε τα πράγματα με το όνομά τους», ενώ προέβλεψε πως αυτή η εξέλιξη θα έχει αντίκτυπο στην Τουρκία. «Είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει την Τουρκία και τον ψυχισμό των ηγετών της. Βλέπουμε ότι ο τουρκικός λαός ζει δύσκολες οικονομικές στιγμές, η χώρα, από την άλλη, “κοιτούσε” ανοιχτούς ορίζοντες, ωστόσο τώρα ο Ερντογάν τους βλέπει να περιορίζονται. Ελπίζω και εύχομαι να συνετιστεί και ο ίδιος αλλά και οι συνεργάτες του».

Ειδική.. μνεία στον παλιό του διευθυντή στο ΝΑΤΟ, στο Τμήμα Στρατιωτικής Συνεργασίας – Μεσογειακός Διάλογος και νυν υπουργό Άμυνας στην Τουρκία, Χουλούσι Ακάρ. «Τον θυμάμαι έναν ευγενέστατο άνθρωπο και τώρα έχει γίνει θρασύτατος –απορώ εάν η εξουσία μπορεί να φθείρει με αυτόν τον τρόπο έναν άνθρωπο», σχολίασε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι πολλοί πιστεύουν ότι η αναγνώριση είναι αποτέλεσμα των κοινών συμφερόντων και της ισχύος των δυνάμεων, ωστόσο, όπως τόνισε «εγώ θέλω να βλέπω τη ζωή αισιόδοξα».

Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η πατρίδα μας έχει υποστεί γενοκτονίες, ενώ επισήμανε ότι αυτό το διάστημα διαβάζει για την Μικρασιατική Καταστροφή, του αείμνηστου Σαράντη Καργάκου…

Έδωσε τα εύσημα στην πολιτική διαχείριση της κρίσης με την Τουρκία και ιδιαίτερα στον Έλληνα ΥΠΕΞ, με την υποσημείωση ότι η άποψή του δεν απηχεί τις πολιτικές του πεποιθήσεις. «Η χώρα είναι στο σωστό δρόμο και σε στρατιωτικό και σε διπλωματικό επίπεδο», ενώ ανέφερε ως θετική εξέλιξη την δημιουργία ξεχωριστού φορέα ταχείας λήψης αποφάσεων στην αμυντική γραμμή σε ότι αφορά τις ειδικές δυνάμεις.

Υπενθύμισε τον ρόλο των Ε.Δ στην κοινωνία «θυμηθείτε πριν έναν χρόνο, τον Φεβρουάριο, τι έγινε στον Έβρο», είπε, ενώ ανέδειξε και τον ρόλο των Σωμάτων Ασφαλείας, τον φόρο αίματος που έχουν πληρώσει εν καιρώ ειρήνης, τη συμβολή τους στην εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας, ενώ επισήμανε ότι θα πρέπει να ελεγχθούν και να περιοριστούν οι πλημμελείς.

Το εμβόλιο και ο κρατικός μηχανισμός

Ο Αντιστράτηγος ε.α. ανέφερε ότι ο ίδιος έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου της Astra Zeneca στις 17 Απριλίου στο εμβολιαστικό κέντρο Ιάσμου. Εξήγησε ότι για εκείνον δεν υπήρξε κανένας ενδοιασμός «Δεν το δέχομαι, εγώ που ήμουν για 35 χρόνια εντός του κρατικού μηχανισμού ότι υπάρχει περίπτωση αυτός να έχει θέσει ως πρόγραμμα να βγάλει κάποιους εκτός» και πρόσθεσε: «συστήνω και παροτρύνω, από προσωπική εμπειρία τους συνανθρώπους μου να μην ακούσουν τις σειρήνες»…

Αναφερόμενος στη διαχείριση της πανδημίας τόνισε ότι «ενώ ξεκινήσαμε καλά στη συνέχεια, λόγω της παρορμητικότητάς μας ή και της αφέλειας που μας διακρίνει φτάσαμε να είμαστε ουραγοί. Προσδοκούσαμε να κάνουμε Πάσχα στο χωριό, αλλά τουλάχιστον θα κάνουμε Ανάσταση», σημείωσε.

Το έργο της Ένωσης

Ο Αντιστράτηγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης ευχήθηκε στην Ένωση Αποστράτων και στον νυν πρόεδρο αλλά και στο έργο που έγινε επί των ημερών του και συνεχίζεται και σήμερα. Ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα εκκλησιασμού, όπου δόθηκε πνοή στα εκκλησάκια των Πομακοχωρίων. Δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος που παρά τις συνθήκες, η προσπάθεια, στο πλαίσιο της συντήρησης και του καλλωπισμού τους συνεχίζεται αδιάλειπτα.

Ευχήθηκε καλό Πάσχα με προσήλωση και σεβασμό, αλλά και την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας, ώστε «να φύγουν οι μάσκες από τα πρόσωπά μας».

Ακούστε τον κ. Γ. Γεωργιάδη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη : Ελευθερία Μούκανου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά