Ο Δήμαρχος Ξάνθης, συναντήθηκε με τον Παναγιώτη Χαραλαμπάκη

Σε 100 σελίδες ο Παναγιώτης Χαραλαμπάκης  μας έφερε σε επαφή με τους συνεργάτες και φίλους του στιχουργού Άλκη Αλκαίου και μας έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε, καλύτερα τον μεγάλο δημιουργό.

Με ένθετο, αυτό το βιβλίο, στην Εφημερίδα των Συντακτών, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021 ο Άλκης Αλκαίος ζωντάνεψε με τις μαρτυρίες των ανθρώπων που τον γνώριζαν από κοντά.

Ο συγγραφέας, Παναγιώτης Χαραλαμπάκης, στο πτυχίο, της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Ξάνθης, είναι ένας άνθρωπος που ασχολείται, παράλληλα με την επιστήμη του, ενεργά με τον πολιτισμό, στη «Γέφυρα» των φοιτητών της Ξάνθης, αλλά και στην Ξάνθη που τα τελευταία χρόνια ζει, προερχόμενος από την Καλαμάτα.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης  Μανώλης Τσέπελης  δέχτηκε τον Παναγιώτη Χαραλαμπάκη στο γραφείο του,  στο Δημαρχιακό κατάστημα Ξάνθης, συνομίλησε μαζί του και μάλιστα του ζήτησε να του αφιερώσει το βιβλίο του,  για τον Άλκη Αλκαίο.

Το να έχεις ανθρώπους στην Ξάνθη που σπουδάζουν, λειτουργούν και αλληλοεπιδρούν στην κοινωνία με έναν τόσο ξεχωριστά δημιουργικό τρόπο είναι ένας μεγάλος πλούτος που οφείλουμε όλοι να αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο, σημείωσε ο Μανώλης Τσέπελης, λέγοντας ότι πραγματικά αισθάνεται πάντα πολύ χαρούμενος όταν συναντά νέους, δημιουργικούς ανθρώπους, που αφανώς εργάζονται για την κοινωνία.

Είμαι βέβαιος, συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Ξάνθης ότι, οι γονείς σου, οι δάσκαλοι σου, η πόλη της καταγωγής σου,  είναι υπερήφανοι για τη δημιουργική δράση σου, όμως εμείς εδώ στην Ξάνθη σε διεκδικούμε σθεναρά και θα θέλαμε να μείνεις στις γειτονιές μας, στην κοινωνία μας, κατέληξε.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: xanthipost.gr

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά