Λάμπης Καϊτετζίδης: Να νιώθουμε δυνατοί να μην είμαστε όμως «ωχαδελφιστές»…

Σε αυξημένο κίνδυνο βρίσκεται από το πρωί η Ξάνθη και η «νέα συνθήκη» προκαλεί προβληματισμό και απογοήτευση… Ο Λάμπης Καϊτετζίδης, μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο αναφέρεται στην ατομική ευθύνη, που καθορίζει την εξέλιξη των πραγμάτων. «Όχι μόνο, αυτήν την περίοδο»…

«Ο καθένας πρέπει να φυλάσσει τον εαυτό του και τους γύρω του. Αν συνέβαινε αυτό κανένα μέτρο θα χρειαζόταν να πάρει καμιά κυβέρνηση. Είναι βασικά πράγματα που μας μάθανε οι γονείς μας από μικρά παιδιά, όπως το να πλένεις τα χέρια σου πριν το φαγητό… Απλώς τα έχουμε ξεχάσει».

Για τον Λάμπη Καϊτετζίδη, ο ιός είναι μια ευκαιρία «επανατοποθέτησης» στα πράγματα. Ωστόσο, δεν είναι πολύ σίγουρος πως εάν μετά από αυτήν τη διαδικασία θα καταφέρουμε να είμαστε καλύτεροι –που αυτός είναι ο στόχος…

Επισήμανε ότι μέσα από αυτήν την περιπέτεια θα πρέπει να μην ξεχάσουμε τα δικαιώματά μας, αλλά πάντα να θυμόμαστε και τις υποχρεώσεις μας «Από κει ξεκινούν όλα».

Για τον ίδιο, η καθημερινότητα εν μέσω της πανδημίας είναι «πιο στενή». «Όμως είμαι σε καραντίνα εδώ και έξι χρόνια», υπενθυμίζοντας πως ένας τυφλός δύσκολα μπορεί να ζήσει μια καθημερινότητα είτε σε έκτακτες είτε υπό φυσιολογικές συνθήκες.

«Πάντως, εγώ θέλω να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο. Αυτό που έχει σημασία είναι να ξυπνάμε να έχουμε την ανάσα μας και να προσπαθούμε για το καλύτερο -για μας και τους δικούς μας ανθρώπους».

Το «βαθύ κόκκινο» θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, ακριβώς, έχοντας αυτή τη φιλοσοφία, ως «μπούσουλα». «Είτε από κορωνοπάρτι είτε από μεγάλες κορωνοπαρέες το θέμα είναι ότι είμαστε σε αυτήν την κατάσταση. Είναι φυσικό ένας άνθρωπος και δη νέος να νιώθει δυνατός, όμως αυτό δε σημαίνει ότι μπορείς να είσαι ωχαδελφιστής. Πρέπει να προσέχεις, για σένα και για τους άλλους κι όχι να φοράς τη μάσκα στο πηγούνι επειδή θεωρείς ότι δεν έχεις κανένα πρόβλημα και πως κανείς δεν πρόκειται να σε ελέγξει».

Ανέφερε ότι η μαγική λέξη είναι «αυτοέλεγχος», ενώ σημείωσε πως «θα ήταν πράγματι πολύ καλό, εάν ο ένας έλεγχε τον άλλο»…

Δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος που όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας κλείνουν ραντεβού για να κάνουν το εμβόλιο. «Αυτή τη στιγμή είναι η μόνη λύση», σημείωσε και πρόσθεσε: «Ας προβληματιστούμε κι ας κάνουμε το σωστό».

Παρά τη δύσκολη περίοδο που περνά η Ξάνθη, με όλα όσα συνεπάγεται σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, ο ίδιος επιμένει «θετικά», τονίζοντας ότι πλησιάζοντας τον Σεπτέμβριο «ίσως καταφέρουμε να περπατήσουμε ελεύθεροι στους δρόμους».

Τέλος, ανέφερε πως «Θα πρέπει να προσέχουμε να πάρουμε ό,τι μας έχει διδάξει η θρησκείας μας οι παραδόσεις και να βγούμε από τη Μ. Εβδομάδα πολύ καλύτεροι άνθρωποι με την Ανάσταση του Χριστού».

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Ελευθερία Μούκανου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά