Το 10ο Δημοτικό Ξάνθης, δημιουργεί και μας κάνει όλους υπερήφανους.

Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης για μία ακόμη φορά μας εκπλήσσει, ευχάριστα.
Το τμήμα της χορωδίας του, που   λειτουργεί τα τελευταία χρόνια,  έχει αγαπηθεί πολύ από τους μαθητές  και η δημιουργική του πορεία συνεχίζεται  ακόμη και στις συνθήκες πανδημίας.
 
Πίσω από την όλη λειτουργία, κρύβονται οι δασκάλες μουσικής Ιωάννα  Αμπατζίδου, Μαρία Μανανά και Μαρία Αμπατζίδου που προσπάθησαν και βρήκαν  τον τρόπο να δουλέψουν όλοι μαζί  εξ αποστάσεως, κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης, δημοσιεύοντας στο utube 3 τραγούδια.
 
Το τελευταίο, δημοσιεύθηκε μόλις χθες, καθώς είναι αφιερωμένο στη σημερινή μέρα, στη Μεγάλη Παρασκευή.
"Αι γενεαί πάσαι" ή πιο γνωστό στον κόσμο "Ω γλυκύ μου έαρ", ο θρήνος της Μεγάλης Παρασκευής που αποτελεί από τους ωραιότερους ίσως ψαλμούς της εκκλησίας που ακούμε λίγο πριν την Περιφορά του Επιταφίου.
 

Η χορωδία  δεν είχε τραγουδήσει ποτέ ξανά εκκλησιαστική μουσική, αλλά ο ενθουσιασμός των παιδιών, το ενδιαφέρον  γονιών και εκπαιδευτικών,  έφερε ένα απίστευτα θετικό αποτέλεσμα.

 
 Τραγουδούν οι μαθήτριες της χορωδίας αυτή τη φορά, καθώς ο ύμνος αυτός είναι είναι ο θρήνος της Παναγίας, της γυναίκας-μάνας που έχασε το γιο της.
 
Για τη χορωδία τραγούδησαν:
 
Ελένη Θεοδωρίδου
 
Μιχαήλα Παπαχριστοδουλίδου
 
Κωνσταντίνα Μαραντά
 
Βούλα Σιμονίδου
 
Δανάη Λώλου
 
Αναστασία Χατζηεφραιμίδου
 
Αναστασία Συνικιώτη
 
Στυλιανή Ορφανίδη
 
Αθανασία Ορφανίδη
 
Εβελίνα Παπαδοπούλου
 
Μαρία Τσακάλου
 
και η δασκάλα μουσικής..Αμπατζιδου Ιωαννα 
 
 
 
Συμμετέχουν:
 
Οι δασκάλες μουσικής Ιωάννα Αμπατζίδου στο πιάνο,  Μαρία Μανανά στο βιολί, Αθηνά Αμπατζίδου  στο τσέλο.
 
Στην επεξεργασία ηχητικού υλικού και υπεύθυνος για το τελικό αποτέλεσμα του τραγουδιού, ο Κώστας Βόιτσος απ' τη γειτονική μας Δράμα.
  
 
Μικροί και μεγάλοι στέλνουν  τις ευχές τους  σε όλους για Καλή Ανάσταση.
 
Άξια συγχαρητηρίων η προσπάθεια από τους δασκάλους  που έχουν πλήρη συναίσθηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δίνοντας ιδέες, ερεθίσματα και τελικά χρήσιμες εμπειρίες σε μαθητές και μαθήτριες, πολλά συγχαρητήρια στους γονείς γιατί σίγουρα τα περισσότερα πράγματα ξεκινούν από το "σπίτι" και βέβαια στους μαθητές που με την ανταπόκρισή τους και τη δουλειά τους αντιλαμβάνονται πόσο όλη αυτή η διαδικασία δημιουργεί αμφίδρομη επικοινωνία και είναι μια προσφορά στην κοινωνία που όλοι δραστηριοποιούμαστε και ζούμε.
 
Ευχόμαστε, οι φωνές των μικρών παιδιών,  να συγκινήσουν τον κόσμο και να γεμίσουν τις καρδιές τους ελπίδα, αγάπη και αισιοδοξία, ιδιαίτερα στη συγκυρία που ζούμε και που τις έχουμε ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη.
 
Στη διάρκεια της ροής του προγράμματος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης "Όμορφη Πόλη 89,9" θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου 2021, τον ύμνο από τα παιδιά του 10ου Δημοτικού σχολείου Ξάνθης.
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά