Κατάθεση στεφάνου, σπό την Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ Ξάνθης, στο μνημείο των πεσόντων καπνεργατών

Πρωτομαγιά 2021

Στο δρόμο των εργατών του Σικάγο του 1886

Στο δρόμο των εργατών της Θεσσαλονίκης το Μάη του 1936

Στο δρόμο των 200 κομμουνιστών που εκτελέστηκαν στην Καισαριανή από τους ναζί την Πρωτομαγιά του 1944, ανάμεσά τους και οι σύντροφοι Γκινές Κώστας, Δαλδόγιαννης Σταμάτης, Παπαϊωάννου Γιάννης, Φάβας Κώστας και Χυτήρης Κώστας που έζησαν κι έδρασαν κατά τον Μεσοπόλεμο και στην Ξάνθη.

 

 

Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα αγώνα και μνήμης, ημέρα τιμής για την εργατική τάξη, για την προσφορά της στην κοινωνική πρόοδο, στην πάλη για μια νέα κοινωνία, τη σοσιαλιστική –κομμουνιστική.

ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ!

Ο τροχός της Ιστορίας δεν έχει σταματήσει. Σήμερα, παρά τον αρνητικό συσχετισμό στην Ελλάδα και παγκόσμια, προβάλλει πιο επιτακτικά η ανάγκη για μια ανώτερη μορφή κοινωνικής οργάνωσης, για την εργατική εξουσία.

Το σημερινό σύστημα μπορεί μόνο  να ανατραπεί και να αντικατασταθεί από ένα ανώτερο κοινωνικό σύστημα, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό, όπου η κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, ο εργατικός έλεγχος και η συμμετοχή σε όλα τα όργανα εξουσίας από κάτω προς τα πάνω, μπορούν να οδηγήσουν στην ευημερία του λαού, στην ειρήνη και την πρόοδο της ανθρωπότητας.

Η 1η Μάη έρχεται από το παρελθόν αλλά δείχνει το δρόμο για το μέλλον! Το βαρύ φορτίο βρίσκει δικαίωση στις καθημερινές μάχες των εργαζομένων και του λαού για το δικό τους δίκιο, στη μεγάλη υπόθεση του αγώνα για την κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς.

Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση των εργατικών σωματείων

Στις 6 Μάη στην Κεντρική Πλατεία

 

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

 

Στεφάνι θα καταθέσει στο μνημείο των πεσόντων καπνεργατών της απεργίας του Ιούνη του 1928 η Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του ΚΚΕ

 την 1η Μάη στις 12 το μεσημέρι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά