Ο Αλέξανδρος Κοντός στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Με τη συμμετοχή 600 προσωπικοτήτων από όλον τον κόσμο ξεκίνησαν στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας (10/5) οι εργασίες του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, το οποίο θα διαρκέσει έως το Σάββατο 15 Μαΐου.

Στους 10 θεματικούς πυλώνες του Φόρουμ θα συμμετάσχουν στις συζητήσεις, είτε με φυσική παρουσία στα ειδικά διαμορφωμένα στούντιο στο Ζάππειο είτε διαδικτυακά, περισσότεροι από 1.000 προσκεκλημένοι ομιλητές από 42 χώρες.

Μεταξύ τους ο δικός μας Ξανθιώτης πρώην υπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και γενικός διευθυντής της ΣΕΚΕ ΑΕ κ. Αλέξανδρος Κοντός ο οποίος θα μιλήσει την Τετάρτη 12 Μάϊου με θέμα AGRICULTURE IN GREECE, 200 YEARS OF HISTORY: CHALLENGES AND OUTLOOK.

Το Φόρουμ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις θεματικές ενότητες Ναυτιλία, «Μπλε Οικονομία», Υγεία, Ιστορία, Πολιτισμός και Πανδημία, 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας, διατλαντικές σχέσεις, ευρωπαϊκή οικονομία.

Η έναρξη

Με την εισαγωγική ομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και τους χαιρετισμούς των Προέδρων της Εσθονίας και της Σλοβακίας, του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και της πρόεδρου της επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, άρχισαν οι εργασίες του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, το οποίο θα διαρκέσει έως το Σάββατο 15 Μαΐου.

Αναλυτικότερα, θα πάρουν μέρος με φυσική παρουσία στις συζητήσεις που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του εξαήμερου Φόρουμ οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα, του Μαυροβουνίου Ζντράβκο Κριβοκάπιτς, της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, ο Πρόεδρος της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Μίλοραντ Ντόντικ, καθώς και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τόνι Μπλερ.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, άλλα σημαίνοντα πρόσωπα που θα δώσουν το «παρών» στο Ζάππειο, είναι ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, η εκτελεστική αντιπρόεδρος και επίτροπος Ψηφιακών Τεχνολογιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μαργκρέτε Βεστάγκερ, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και νυν πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ντόναλντ Ντουσκ και ο ειδικός απεσταλμένος της Κομισιόν για την προώθηση της ελευθερίας της θρησκείας και των πεποιθήσεων εκτός ΕΕ, πρώην Ευρωπαίος επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης.

Δείτε εδώ ζωντανά: https://live.delphiforum.gr/agenda

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Οικονομικά
Πολιτιστικά
Τοπικά