Ξάνθη-Εργοτέλης 0-1. 1ος.Λεβαδειακός 50, 2ος.Ιωνικός 50, 3ος.Εργοτέλης 48, 4η.Ξάνθη 48

5′  Τεράστια ευκαιρία για την Ξάνθη! Ο Μικελτάτζε με φοβερή τρίπλα ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο, αν και δεν υπήρχε κανείς μπροστά του όμως επέλεξε να πασάρει δίπλα του στον Παντελιάδη, ο οποίος πάτησε περιοχή και σούταρε. Ο Κατσιμήτρος απόκρουσε ασταθώς, όμως ο Θανάσης Παπάζογλου δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή από κοντά και να σκοράρει. Ίσως θα έπρεπε να σουτάρει ο Γεωργιανός στην αρχή της φάσης.

8′ Φάουλ του Πέτροβιτς, κεφαλιά του Τάσου Παπάζογλου, η μπάλα κοντράρει και καταλήγει κόρνερ.

8′ Εκτελέστηκε το κόρνερ από τον Έμπερτ, ο Θανάσης Παπάζογλου έκανε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε μόλις έξω από το αριστερό δοκάρι.

11′ Πρώτο σουτ από πλευράς Εργοτέλη με τον Μανουσάκη να εκτελεί και τον Ίζο να μπλοκάρει.

17′ Αρκετό σκάκι από τους δύο πάγκους ως τώρα, αλλά σχετικά κακό το ματς, μιας που δεν έχει βρει ρυθμό.

20′ Όσον αφορά το ματς της Ρόδου, χαρακτηριστικό το γεγονός πως ακόμα και με το ματς στο 2-0, το 2 στις στοιχηματικές εταιρίες δεν ξεπερνούσε το…1,53.

22′ Παραλίγο ένα τραγικό λάθος στην άμυνα της Ξάνθης, με τον Πέτροβιτς να μη γυρίζει τη μπάλα με αρκετή δύναμη στον Ίζο, τον Κόνραντ που ακολούθησε τη φάση να προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί, αλλά τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να το έχει αντιληφθεί και να απομακρύνει βγαίνοντας αρκετά μακριά από την εστία του.

23′ Σουτ του Τάτου από μέση απόσταση, η μπάλα αρκετά μέτρα πάνω από την εστία του Κατσιμήτρου.

26′ Σουτ του Μανουσάκη έξω από την περιοχή, απελπιστικά άστοχο.

32′ Φωνές από τους γηπεδούχους προς τους Κρητικούς, οι οποίοι συνέχισαν να παίζουν με δύο παίκτες της Ξάνθης πεσμένους στον αγωνιστικό χώρο.

34′ Εν τέλει ο ρέφερι Παπαδόπουλος διέκοψε το ματς αφού ο Παντελιάδης έπιανε το πρόσωπό του και ο Τάτος πήγε να ζητήσει τα ρέστα από τον Μπουτσάκη.

38′ Πολύ καλή στιγμή για την Ξάνθη, με τον Έμπερτ να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά και την κεφαλιά του Θανάση Παπάζογλου να περνά λίγο άουτ.

45′ Φοβερή απόκρουση του Ίζο σε εκτέλεση φάουλ του Σερβιλάκη ακριβώς έξω από την περιοχή. O Ελληνοιταλοαυστραλός έχει σώσει πολλές φορές την Ξάνθη φέτος και πραγματοποίησε άλλη μια σπουδαία απόκρουση.

45′ Συμπληρώσαμε τα πρώτα 45′. Ένα θα είναι το λεπτό των καθυστερήσεων.

15:31 Ημίχρονο στα Πηγάδια. Ξάνθη-Εργοτέλης 0-0.

 

15:44 Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων επιστρέφουν στον αγωνιστικό χώρο για την έναρξη του δευτέρου μέρους.

15:46 Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο!

46′ Με αλλαγή ξεκίνησαν οι φιλοξενούμενοι, με τον Αμπντουλαχί να περνά στη θέση του Μπουτσάκη.

46′ ΓΚΟΛ για τον Εργοτέλη!
Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ανοίγουν το σκορ με ένα φοβερό γκολ του Τσέλιου, που έκανε ένα άπιαστο σουτ αρκετά μέτρα μακριά από την περιοχή. Ξάνθη-Εργοτέλης 0-1.

48′ Με το γκολ του Εργοτέλη, η κατάσταση στην κορυφή περιπλέκεται ακόμα περισσότερο.
Η βαθμολογία αυτή τη στιγμή: 1.Λεβαδειακός 50, 2.Ιωνικός 50, 3.Εργοτέλης 48, 4.Ξάνθη 48

50′ Σουτ του Τάτου μέσα από την περιοχή μποκάρει ο Κατσιμήτρος.

51′ Φάουλ του Έμπερτ, προβολή του Μικελτάτζε υπό πίεση, η μπάλα άουτ.

53′ Τριπλή αλλαγή για την Ξάνθη. Δημούτσος αντί Θυμιάνη, Καπνίδης αντί Πέτροβιτς και Σιατρβάνης αντί Τζούρμαν.

55′ Με 4-3-3 αγωνίζεται πλέον η Ξάνθη. Βέρκερ και Τάσος Παπάζογλου στο κέντρο της άμυνας, Σιατραβάνης δεξί μπακ, Παντελιάδης αριστερό μπακ, Βέρκερ και Δημούτσος στο χώρο του κέντρου, ο Τάτος μπροστά τους, Καπνίδης δεξιά στην επιθετική γραμμή, Μικελτάτζε αριστερά και Θανάσης Παπάζογλου στην κορυφή.

58′ Παράλληλα έχει αποβληθεί ο Team Manager του ΑΟΞ, Κώστας Τσαλίκης, για διαμαρτυρίες και παρακολουθεί πλέον το ματς από την κερκίδα.

59′ Τέταρτη αλλαγή για την Ξάνθη με τον Ντίνα να αντικαθιστά τον Παντελιάδη. Ο Έμπερτ αριστερό μπακ, ο Ντίνας στα χαφ.

61′ Δεύτερη αλλαγή για τον Εργοτέλη. Ο Πατρινός στη θέση του Κόνραντ.

64′ Φουλ επιθετικός αλλά και ριψοκίνδυνος ο σχηματισμός της Ξάνθης πλέον. Η Ξάνθη έχει κλείσει τον Εργοτέλη στο μισό του γηπέδου, ωστόσο θα πρέπει αν χρειαστεί να έχει και γρήγορες επιστροφές, καθώς θα μείνουν αρκετοί κενοί χώροι.

66′ Κίτρινη κάρτα στον Δημούτσο που τράβηξε από τη φανέλα τον Μανουσάκη.

68′ Τρίτη αλλαγή για τον Εργοτέλη με τον Κοκκίνη να περνά στη θέση του Μανουσάκη. Αμυντικό βάζει στο ματς ο κύριος Ταουσιάνης.

69′ Κόρνερ του Έμπερτ, κεφαλιά του Τάσου Παπάζογλου η μπάλα άουτ.

69′ Δοκάρι για την Ξάνθη!
Ο Σιατραβάνης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Καπνίδης έκανε την κεφαλιά, ο Κατσιμήτρος βρήκε τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα όσο έπρεπε και με τη βοήθεια και της οριζοντίου δοκού, η εστία του έμεινε αλώβητη.

70′ Κόρνερ του Τάτου, κοντινή προβολή του Σιατραβάνη, ο Κατσιμήτρος αποκρούει ενστικτωδώς κια στη συνέχεια οι αμυντικοί διώχνουν σε πλάγιο.

74′ Η Ξάνθη έχει κλείσει πλέον τον Εργοτέλη μέσα στην περιοχή του. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως σε προηγούμενο γέμισμα 9 παίκτες του Εργοτέλη είχαν παρατάξει δύο γραμμές άμυνες μέσα στην περιοχή τους!

77′ Κίτρινη κάρτα στον Σιατραβάνη για διαμαρτυρία στον α’ βοηθό.

78′ Κλείνουν τις αλλαγές τους και οι δύο ομάδες. Για την Ξάνθη ο Βόλτερς περνά στη θέση του Μικελτάτζε και για τον Εργοτέλη ο Κωστανάσιος αντικατέστησε τον Μανουσάκη.

81′ Ο Ιωνικός έχει πετύχει και πέμπτο γκολ με τον Κουιρουκίδη από το 70′. Διαγόρας Ρόδου-Ιωνικός 3-5.

81′ Κίτρινη κάρτα στον Κοκκίνη που κλώτσησε μακριά την μπάλα.

84′ Κίτρινη και στον Κωστανάσιο για ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Έμπερτ.

87′ Η Ξάνθη εξακολουθεί να πιέζει ωστόσο τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επιίνδυνα.

90′ Κίτρινη κάρτα στον Πέιο.

90′ Συμπληρώσαμε τα 90′. Τέσσερα θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.

90+3′ Κίτρινη κάρτα και στον Τάτο για διαμαρτυρία.

90+4′ Κίτρινη κάρτα στον Μπουρσέλη για διαμαρτυρία.

16:35 Τέλος στα Πηγάδια! Ξάνθη-Εργοτέλης 0-1!
Η Ξάνθη χάνει το αήττητο της μετά από 15 σερί ματς και πλέον δεν κρατά τη τύχη στα πόδια της.

 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας) με α’ βοηθό τον Πολυχρόνη Κωσταρά (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας), β’ βοηθό τον Λάζαρο Δημητριάδη (ΕΠΣ Μακεδονίας), ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Σπυρίδων Ζαμπαλας (ΕΠΣ Ηπείρου).

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Μπάμπης Τεννές): Ίτσο, Παπάζογλου Τ., Πέτροβιτς (52′ Καπνίδης), Βέρκερ, Τζούρμαν (52′ Σιατραβάνης), Παντελιάδης (59′ Ντίνας), Έμπερτ, Θυμιάνης (52′ Δημούτσος), Τάτος, Μικελτάτζε (79′ Βόλτερς), Παπάζογλου Θ.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Κόλα, Σερβιλάκης, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Πέιος, Μπουτσάκης (46′ Αμπντουλαχί), Τσέλιος (68′ Κοκκίνης), Μανουσάκης (78′ Κωστανάσιος), Κόνραντ (61′ Πατρινός), Μπουρσέλης.

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αθλητικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά