Τρείς διακινητές και δεκατέσσερις μη νόμιμοι μετανάστες στα χέρια της αστυνομίας ενώ άλλοι τριανταπέντε ανέμεναν σε Τουρκικό έδαφος.

Στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, συνελήφθησαν την Τρίτη 25 Μαΐου 2021, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Ροδόπης τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι εμπλέκονται σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

 

Στην πρώτη περίπτωση, πρωινές ώρες χθες, στην παρέβρια περιοχή Γεμιστής Έβρου, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Με τη σύλληψη του δράστη απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλα τριάντα πέντε (35) περίπου άτομα, τα οποία ανέμεναν στο τούρκικο έδαφος προκειμένου να περαιωθούν με τη βάρκα.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί, σε αγροτική περιοχή της Ορεστιάδας, κατά τη διάρκεια επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι καθοδηγούσε πεζούς στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προηγουμένως είχε περαιώσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας με βάρκα τον ποταμό Έβρο.

 

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στον Πάσσο Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον τρίτο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Σημειώνεται ότι ο δράστης προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ όταν ακινητοποίησε το όχημα επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

 

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

 

Κατασχέθηκαν μία (1) πλαστική βάρκα και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά